Kronprinsessan Victoria och Estelle trivs utmärkt på Öland. Foto: (C) LOOK PRESS / BULLS BP0001G14JKronprinsessan Victoria och Estelle trivs utmärkt på Öland. Foto: (C) LOOK PRESS / BULLS BP0001G14J
Kronprinsessan Victoria och Estelle trivs utmärkt på Öland.  Foto: (C) LOOK PRESS / BULLS BP0001G14J
Prins Daniel om familjens sommarplaner: – Det blir mestadels Öland, utan tvekan. Vi trivs ju oerhört bra. Foto: (C) Look Press / Bulls / (C) LOOK PRESS / BULLS BP0001G15JPrins Daniel om familjens sommarplaner: – Det blir mestadels Öland, utan tvekan. Vi trivs ju oerhört bra. Foto: (C) Look Press / Bulls / (C) LOOK PRESS / BULLS BP0001G15J
Prins Daniel om familjens sommarplaner: – Det blir mestadels Öland, utan tvekan. Vi trivs ju oerhört bra. Foto: (C) Look Press / Bulls / (C) LOOK PRESS / BULLS BP0001G15J
Här bor kronprinsessan med sin familj när de är på Öland. Foto: Suvad MrkonjicHär bor kronprinsessan med sin familj när de är på Öland. Foto: Suvad Mrkonjic
Här bor kronprinsessan med sin familj när de är på Öland.  Foto: Suvad Mrkonjic

Så blir Estelles sommar på Öland

Publicerad

BORGHOLM. Daniel och Victoria gjorde en blixtresa till Stockholm.

Men det är deras älskade sommarparadis vid Solliden som gäller för resten av sommaren.

– Vi ska vara större delen av sommaren på Öland. Vi trivs så oerhört bra. Det är fantastiskt fint.

Det var dagen efter kronprinsessan Victorias födelsedag tidigare i veckan som hon och Daniel lämnade Öland för en blixtresa till Stockholm.

Hovet vägrade att kommentera varför, men just en blixtresa blev det. Prins Daniel och kronprinsessan Victoria ska nu tillbringa resten av sommaren på just Öland. Daniel träffade Expressen tidigare i veckan och avslöjade då familjens sommarplaner:

– Det blir mestadels Öland, utan tvekan. Vi trivs ju oerhört bra.

Victorias härliga sommar på Öland med Daniel och dottern Estelle och sonen Oscar, helt enkelt.

LÄS MER: Estelle dök upp under Victorias firande

Daniel och Victoria har sitt eget boende i Villa Skönvik

Tidigare i sommar har de varit hos Daniels föräldrar Ewa och Olle Westling i deras sommarhus i Acktjära, utanför Ockelbo.

Inne på Sollidens slottsområde har Daniel och Victoria numera sitt eget boende i Villa Skönvik. Villa Skönvik byggdes 2013 och ligger inne på Sollidens slottsområde - bara 300 meter från Kalmarsund. Drottning Silvia har tidigare berättat att hon tycker det är ett "väl genomarbetat och genomtänkt hus som har allt du kan kräva, allt från rymd till att det är oerhört funktionellt".

Det finns tre eldstäder i Villa Skönvik och parets stora vardagsrum överblickar Kalmarsund. Invigningen av huset ägde rum på Victorias födelsedag, den 14 juli, 2013. Huset har finansierats av privata medel och är ett privat objekt. Stilen på huset är modern och futuristisk. Alla ritningar till huset är hemlighetsstämplade hos kommunen.

LÄS MER: Sofia var bäst klädd vid kvällens firande

Det finns även en pool som är fyra gånger tio meter stor, och omgärdas av ett stort trädäck.

Prins Daniel: "Viktiga är att vara tillsammans"

– Vi ska sommar bara vara på Öland och umgås med familjen, fortsätter prins Daniel till Expressen.

Vad gör ni på dagarna?

– Allt möjligt. Är ute så mycket som möjligt. Viktiga är att vara tillsammans, säger han.

Blir det någon mer golf?

– Vi får se. Det gick ju hyfsat nu senast, berättar Daniel och syftar på Victoriagolfen som han spelade dagen för hustrun Victorias födelsedag.

Första officiella uppdrag för Daniel är i Tylösand på en konferens den 24 augusti - alltså minst en månads semester på Öland. För Victoria är nästa officiella uppdrag, enligt hovets kalender, först den 9 september när prins Alexander ska döpas i Drottningholms slottskyrka.

– Kungafamiljen har nu semester. Kungaparet ska på tisdag vara med vid Årets ölänning på Sollidens slott, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.