Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så skapar Sofia sin svarta höststil: ”Klassiskt elegant”

Prinsen: "Har också blivit utsatt".
Prinsessan Sofia i stickad tröja, klockad kjol och stövlar. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Svart är alltid klassiskt! 

Prinsessan Sofia har anammat den helsvarta looken vid flera tillfällen de senaste veckorna. 

Vår prinsessa blandar budget och lyx – och bar nyligen en look med en prislapp på drygt 25 500 kronor. 

– Under hösten och vintern är det vanligt att färgerna läggs åt sidan, säger Expressens modeexpert Therese Loberg. 

Det har varit fullspäckade veckor för prinsessan Sofia. Plikterna har avlöst varandra: Styrelsemöte i hennes och Prins Carl Philips stiftelse, rundabordssamtal om AI och barns trygghet på nätet och Childhood-middag på Kungliga slottet. 

När det kommer till stilen har prinsessan Sofia valt en helsvart look vid flera tillfällen – en stil som går i linje med trender som syns hos de stora modehusen i höst. Prada och Alexander McQueen är några av de modeskapare som visat helsvarta kreationer. Dessutom är monokroma färgkombinationer riktigt hett i höst. 

Sofia i en rock från Hugo Boss. Här tillsammans med generaldirektör Lena Nyberg.Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Hugo Boss och Zara 

Senast på onsdagen, i samband med Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågors rikskonferens, såg vi Sofia i helsvart: klockad kjol och mörk, stickad topp. Hon matchade med en mörkblå rock från Hugo Boss, en väska från Wera och stövlar från Zara, skriver Svensk Dam

– Prinsessan Sofia är nästan alltid moderiktig och klassiskt elegant. Under hösten och vintern är det vanligt att färgerna läggs åt sidan och det mörka och en mer nedtonad stil får ta plats, säger Therese Loberg. 

Vid förra veckans närvaro vid utdelningen av Årets Nätängel var det också svart som gällde. Prinsessan hade då valt en klänning från Sandro i blazermodell med plisserad kjol och knäppdetalj i midjan, vilket bloggen The Royals and I var först med att rapportera. 

Prinsessan Sofia bar helsvart på utdelningen av Årets Nätängel. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Sofia bar örhängen dinglande örhängen utsmyckade med blommor från Maria Nilsdotter. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Pumpsen i svart mocka med guldsulor från Stinaa.J har prinsessann synts bära vid tre tillfällen tidigare, enligt bloggen The Royals and I. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

Inspirerar många 

Klänningen har en prislapp på motsvarande cirka 4500 kronor. Sofia stylade den med en svart clutch med gulddetaljer från Susan Szatmary för drygt 14 200 kronor och svarta pumps signerade Stinaa.J för 4499 kronor. Pricken över i:et fick hon till med örhängen från Maria Nilsdotter för 2995 kronor.   

– Det är inte många färger som går att matcha enbart med varandra men svart är just en sådan och se vad prinsessan Sofia strålar i helsvart. Hon behöver inga krusiduller för att sticka ut, säger Loberg. 

Prinsessan Sofia uppmärksammas ofta för sin stil – och inspirerar tillsammans med kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine många med sin garderob. 

”Tänk till exempel när Victoria, Madeleine eller Sofia visar upp sig i nån ny snygg klänning. Pang – vilket genomslag det blir, vilken hajp på de hemsidor som säljer kläderna”, skrev Expressens kungliga krönikör Karin Lennmor i en krönika nyligen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.