Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så ska prinsessan Sofia fira sin dag

Hurra! Prinsessan Sofia fyller 32 år på tisdagen.
Foto: Sven Lindwall
Hennes nästa officiella uppdrag blir den stora Nobelfesten.
Foto: Pelle T Nilsson

I dag fyller prinsessan Sofia år.

Den numera 32-åriga prinsessan kommer att jobba – men också firas av familj och vänner.

– Det kommer att vara ett privat firande, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Den 6 december är numera en alldeles särskild dag i kungafamiljen. Sedan i juni 2015, när prinsessan Sofia blev just prinsessa, är det nämligen en kunglig födelsedag.

Och just detta år innebär den 6 december att prinsessan Sofia fyller 32 år. Årets födelsedag blir Sofias första som mamma. Sonen, prins Alexander, föddes i april i år.

– Det kommer att uppmärksammas på webben och i sociala medier, som vi alltid gör i någon form när någon i den kungliga familjen fyller år, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

Ingen uppvaktning på "Lederskapsdag"

Under dagen har prinsessan Sofia ett officiellt uppdrag noterat i hovets kalender. Det är på eftermiddagen vid Stiftelsen Sjukvårdens Ledarskapsakademis "Ledarskapsdag" på Nobel Forum vid Karolinska institutet i Solna.


LÄS ÄVEN: Madeleines klipp: Tjänade miljoner


Men där planerar arrangörerna ingen uppvaktning av prinsessan. I stället är det full fokus på evenemangets innehåll. Prinsessan Sofia närvarar endast vid en prisutdelning.

– Det blir svårt om man ser till programmets innehåll, så något sådant är inte planerat vad jag vet, säger projektledaren Maja Florin om en eventuell uppvaktning.

Inget officiellt firande

Men under dagen kommer prinsessan Sofia förstås att uppvaktas av nära och kära. Enligt hovets informationschef Margareta Thorgren blir det dock inget officiellt firande, mer än att det kommer finnas möjlighet att skicka in grattishälsningar via hovets hemsida och sociala medier.

– Det kommer att vara ett privat firande tillsammans med familj och vänner, säger Margareta Thorgren som inte närmare vill berätta hur Sofia kommer att uppvaktas.

Prinsessan Sofias officiella kalender är efter i dag tom fram till och med lördagens Nobelbankett. 2014 gjorde Sofia sin debut på Nobel och årets Nobel blir hennes tredje någonsin.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.