Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så mår prinsessan Estelle efter olyckan – fortfarande gipsad

Har blivit gipsad och mår i övrigt bra enligt hovet.
Prinsessan Estelle under VM i Åre i fjol. Foto: PELLE T NILSSON / SPA

Prinsessan Estelle, 7, bröt benet under en skidresa i Alperna.

Nu berättar hovet att prinsessan är vid gott mod och är tillbaka i skolbänken efter veckans skolstart.

– Hon kommer ha gips ett tag till, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef.

Kronprinsessfamiljen med mamma Victoria, pappa Daniel, lillebror Oscar, 3, och storasyster Estelle, 7, befann sig på en skidsemester i italienska Alperna när lillprinsessan bröt benet. 

Under resan firade familjen nyår och åkte skidor ihop. Det var då som olyckan var framme – Estelle föll och skadade sig så att hon måste gipsas.

– Den information jag har är att prinsessan Estelle fått en fraktur på smalbenet i samband med skidåkning, säger Johan Tegel, informationssekreterare vid hovet.

Prinsessan Estelle i samband med skolstarten 2018, då hon började i förskoleklass. Foto: Raphael Stecksen / Royal Court, Sweden.

Vid gott mod 

Tidigare i veckan började skolorna igen efter jullovet, och prinsessan Estelle var då tillbaka med klasskamraterna på Campus Manilla-skolan på Djurgården i Stockholm.

Hovet berättar att Estelle inte har fått ta av sig gipset ännu, men att hon är vid gott mod.

– Skolan har börjat, och prinsessan Estelle är åter tillbaka i skolan. Hon kommer ha gips ett tag till. Prinsessan är glad och vid gott mod, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef.

Dagen efter prinsessan Estelles olycka reste prins Daniel till Oslo för att närvara vid vännen Ari Behns begravning. Kronprinsessan stannade med Estelle, men det är inte bekräftat att Estelles skidolycka var orsaken till att Victoria uteblev från begravningen.

Besökt Alperna förut

Kronprinsessparet har åkt på skidsemester till Alperna flera gånger förut. I mars 2018 sågs kronprinsessan bära en Fjällrävenryggsäck under familjens sportlovsresa i schweiziska Alperna. 

Enligt rapporter från orten var prins Daniel flitig i backen medan kronprinsessan ägnade sig åt att leka i snön och bygga snöborg med barnen.

Orten de besökte beskrevs som exklusiv och dyr, men även vacker och bilfri.

På hemmaplan tycker kronprinsessan Victoria och prins Daniel om att resa till Åre där de också skådats i backarna flera gånger genom åren.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.