Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så hemlighöll Meghan och Harry graviditeten

Meghan och Harrys besked: Väntar barn
Meghan och prins Harry väntar sitt andra barn,
Foto: DPPA / DPPA/SIPA USA SIPA USA
Det faktum att man lämnat brittiska kungahuset och flyttat till USA ska ha hjälpt paret att hålla graviditeten hemlig en längre tid.
Foto: DPPA / DPPA/SIPA USA SIPA USA
Sonen Archie med Meghan.
Foto: DPPA / DPPA/SIPA USA SIPA USA

På Alla hjärtans dag gick prins Harry, 36, och Meghan, 39, ut med att de väntar sitt andra barn.

Genom att lämna det brittiska kungahuset har paret lyckats hålla nyheten hemlig en längre tid, skriver Sky News

Prins Harry och Meghans son Archie kom till världen under sedvanlig stor uppmärksamhet. I maj fyller sonen två år och mycket har hänt sedan dess.

Framförallt har paret sedan dess lämnat det brittiska kungahuset och flyttat till Kalifornien, USA. Nu väntar man också sitt andra barn.

– Vi kan bekräfta att Archie ska bli storebror. Hertigen och hertiginnan av Sussex är överlyckliga över att de väntar sitt andra barn, har en talesperson för paret sagt.

Det nya livet på andra sidan Atlanten har enligt Sky News varit avgörande i hur paret lyckats hålla graviditeten hemlig. De har också gjort att när Meghan och prins Harry valde att annonserade det kommande tillskottet kunde göra det på precis de sätt de själva ville. 

Drottningen informerad i förväg

Sky News uppger samtidigt att drottning Elizabeth och närmaste familjen redan ska ha informerats sedan tidigare och att hela familjen nu ”är överlyckliga och önskar dem allt gott”.

Det faktum att det dröjde med en officiell hälsning från kungafamiljen kan dock vara ett tecken på att man inte kände till att Meghan och Harry skulle annonsera graviditeten just på Alla hjärtans dag, skriver tidningen. 

Meghan och prins Harry har hittills varit försiktiga med att exponera sonen Archie alltför mycket i rampljuset och väntas nu göra likadant med Archies kommande syskon.

Mitt i allt hemlighetsmakeri gick dock Meghan ut i New York Times i höstas och berättade att hon drabbades av ett missfall förra sommaren.

Hertigen och hertiginnan av Sussex väntar sitt andra barn. Se när Meghan upp gravidmagen.
Meghan fick missfall – berättar själv i känslosam text

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.