Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så här ser bröllopstårtan ut

En mäktig skapelse - bröllopstårtan väger 250 kilo och är elva våningar hög.
Nu avslöjas receptet på den tre meter höga och 250 kilo tunga tårtan som dekoreras med handgjorda rosor och liljor i karamell.
- Just nu håller vi på och montera och dekorera alla våningarna. Sen ska vi lista ut hur vi ska servera den när kungligheterna kommer, säger Günther Koerffer, vice ordförande för Sveriges bagare och konditorer.
Inget brudpar står högst upp. I stället blir det bland annat ätbara trekantiga spiraler i guld och blått. Högst upp finns kronprinsessparets monogram i gjuten karamell.
Tårtan är elva våningar hög, vit till färgen och formad som en fyrklöver. Den är dekorerad med 100 handgjorda rosor och 40 liljor i karamell, uppger hovet.
Lagrena består av bland annat mandelmarängbotten, chokladkrisp, champagnemousse, smultroncurd och smultronkompott
Tårtan har inte funnits förut och bagarna har ännu inte bestämt ett namn på den.
- ”@love” vore kanske ett bra namn, säger Koerffer till Expressen.se medan han jobbar med de sista förberedelserna.
- Just nu går allt bra, vi väntar bara på att sätta ihop den. Det är många delar och det är för varmt där vi befinner oss. Tårtan ska ätas kall.
Tårtan är en gåva från Sveriges bagare och konditorer. Nu är de förväntansfulla på mottagandet.
 Tårtan är gjord av nästan uteslutande ekologiska råvaror.
- Det finns så pass mycket ekologiska ingredienser. Man ska vara så lokal som möjligt och framför allt ska det vara så bra råvaror som möjligt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.