Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så har Meghan lyft okända vännerna

Meghans giftermål med prins Harry har gett vännernas karriärer ett rejält uppsving.
Foto: MATT DUNHAM / AP TT NYHETSBYRÅN
Efter sin skådespelarkarriär har Meghan flera vänner i branschen.
Foto: ZAK HUSSEIN / ZAK HUSSEIN/IBL SPLASH NEWS
Meghan och prins Harry gifte sig i maj förra året.
Foto: BEN BIRCHHALL / AP TT NYHETSBYRÅN

De är glammiga, skimrande – och Meghans innersta krets.

Sedan kungligheten gifte sig med prins Harry har karriärerna och kändisskapet skjutit i höjden för hennes vänner.

– Meghan är en av de mest underbara människorna på jorden, säger skådespelerskan Abigail Spencer till Daily Mail.

Inför lilla Archies nedkomst fanns det många anledningar för Meghans bästa vänner att samlas. Senast skedde det vid en glamorös babyshower i New York – en fest som ordnades av inga mindre än Serena William och Amal Clooney.

Inte är det konstigt att den innersta kretsen velat fira sin kungliga vän – hennes framgång har nämligen varit till stor hjälp för många av dem. Vare sig vännerna ägnar sig åt mode, skönhet, träning eller skådespeleri tycks karriärerna ha fått sig ett rejält uppsving när Meghan och prins Harry öppnade upp om sin relation.

Här är Meghans innersta krets

I fredags stod det klart när väninnan Misha Nonoo öppnade upp sin första klädbutik i centrala London, något som hade varit omöjligt att få till för två år sedan. Då var Misha Nonoo ett okänt namn inom modekretsar – nu är hon etablerad på en av Londons mest åtråvärda adresser i Marylebone, skriver Daily Mail.

Meghan har vid flertalet gånger burit kläder designade av Nonoo. Bland annat hennes stilrena vita ”Husband Shirt” – motsvarande ”Make-skjortan på svenska”. 

När Meghan burit Misha Nonoos kläder har de blivit omåttligt populära.
Foto: DAN CALLISTER/REX / DAN CALLISTER/REX/IBL REX FEATURES [DOWNLOADED]

Vid lanseringen av sin kokbok i september förra året bar Meghan Nonoos ”Saturday Skirt”, vilket snabbt plockades upp på väninnans klädsajt.

”Nyligen buren av Meghan, hertiginnan av Sussex”, stod det på sajten enligt Daily Mail.

Blev känd kunglig expert

Även den kanadensiska vännen Jessica Mulroney har sett en ökad framgång sedan Meghan blev kunglig.

Jessica Mulroney var förvisso redan känd i Kanada som modekonsult och bröllopsexpert på Tv-programmet CityLine. Men det internationella genomslaget kom först när hon kröntes till Meghans inofficiella stylist. 

https://www.instagram.com/p/BvPUSj1lXt4/

Sedan dess har Jessica Mulroney bland annat landat sig ett gig som kunglig expert hos det populära Tv-programmet ABC's Good Morning America. Plötsligt växte publiken till 4,5 miljoner tittare per dag, samtidigt som hennes Instagram-följare ökade femtaligt i antal – från 10 000 till 300 000 följare.

”Bröllopet tog mig till en helt ny stratosfär”

En annan som gynnats av sin koppling till Meghan är Makeupartisten Daniel Martin. När han sminkade Meghan inför det kungliga bröllopet seglade karriären upp till helt nya nivåer. Efter bröllopet har Daniel Martin bland annat fått sminka superstjärnor som Elisabeth Moss och Jessica Alba.

https://www.instagram.com/p/BTbjE74lP4X/

– Det där bröllopet tog mig till en helt annan stratosfär på sociala medier, jag kan knappt förstå det, har Daniel Martin tidigare sagt i en intervju enligt Daily Mail.

Hertiginnan har också

Även när det kommer till kändare vänner, som tennisspelaren Serena Williams eller kändisparet Amal och George Clooney, verkar relationen till Meghan vara ett säkert kort att ta upp i intervjuer.

Tennisproffset Serena Williams nämner gärna relationen till Meghan i diverse intervjuer.
Foto: PAVEL GOLOVKIN / AP TT NYHETSBYRÅN
Kändisparet Amal Clooney och George Clooney har en nära relation till Meghan och prins Harry.
Foto: CHRIS JACKSON / AP TT NYHETSBYRÅN

Abigail Spencer: ”Har känt henne i åratal”

Efter en karriär som skådespelerska är det inte konstigt att Meghan har flera vänner inom branschen. Bland dem är det dock få som varit lika tacksamma för den kungliga vänskapens kraft som Abigail Spencer. 

Abigail Spencer skådespelade tillsammans med Meghan i serien ”Suits”, men har känt hertiginnan sedan barnsben.

– Jag har känt henne i åratal, vi föddes på samma dag, bara timmar ifrån varandra, under samma år, har Abigail Spencer tidigare sagt.

Abigail Spencers skådespelarkarriär har tagit stor hjälp av vänskapen med Meghan.
Foto: AP / 2019 Invision

På senare tid har kungligheten varit till stor hjälp med att marknadsföra väninnans karriär. Bland annat dök Meghan upp i en hatt som varit med i Abigail Spencers senaste tv-serie ”Rectify” under hertiginnans babyshower i New York.

Sedan början av mars 2016 har Abigail Spencers Instagram-konto växt från 100 000 följare till en halv miljon. Det största uppsvinget kom efter det kungliga bröllopet.

Fansen har varit en räddning flera gånger och de har bland annat räddat Abigail Spencers tv-serie ”Timeless” från att slopas på NBC – två gånger. 

– Meghan är en vän jag litar på och hon är en av de mest underbara personerna jag någonsin har träffat, har Abigail Spencer tidigare sagt enligt Daily Mail.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.