Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så har det gått för kungabarnens ex

Emma Pernald blev känd för svenska folket som prins Carl Philips flickvän. Foto: SUVAD MRKONJIC
Emma Pernald och maken Tomas Jonson bor ihop på Lidingö – och nu har Emma börjat nytt jobb. Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN
Emma Pernald var prins Carl Philips flickvän i tio års tid, men paret gick skilda vägar 2009. Foto: DAN OLSSON / PRESSENS BILD

Emma Pernald, 38, lever familjelivet på Lidingö – och nu har hon fått nytt jobb på Nordea.

Hon blev känd för svenska folket som prins Carl Philips flickvän, men några frågor om den kungliga relationen har hon inte fått av sina nya kolleger på banken.

– Det är en avslutad del av mitt liv, säger Emma Pernald.

I tio års tid var Emma Pernald prins Carl Philips flickvän – och den som aspirerade på prinsesstiteln.

Men paret gick skilda vägar under våren 2009 och sedan dess har de på varsitt håll byggt upp sina egna liv och karriärer.

Precis som Carl Philip är Emma Pernald, i dag 38, gift med två barn. Hon lever ett härligt liv på Lidingö med Insplanet-vd:n Tomas Jonson, 37.

Emma Pernald börjar på Nordea

Nu händer ytterligare spännande saker i Emmas liv. Vid årsskiftet började hon nytt jobb på banken Nordea, med den engelska titeln "Senior Communicator".

– Det stämmer. Det känns jätteroligt, säger Emma Pernald.

Vad är det du jobbar med?

– Jag jobbar med extern kommunikation i Norden på grupp- och koncernnivå. All kommunikation i Norden helt enkelt, det känns spännande.

Emma Pernald har en lång karriär i kommunikationsbranschen bakom sig som projektledare på byrån McCann, där hon bland annat jobbade med Moderaternas valkampanjer, och nu senast som marknadsdirektör på Polarpriset.

Emma Pernald

Ålder: 38

Bor: Lidingö utanför Stockholm

Familj: Maken Tomas, 37, och två barn

Gör: Har nyss börjat som Senior Communicator på Nordea

Tjänar: 524 500 kr (inkomståret 2016)

”Avslutad del av mitt liv”

Och nu tar hon klivet in i bank- och finansvärlden.

– Bankerna går igenom en spännande transformation just nu, en transformation som musikbranschen i stort redan gått igenom och kommit ut från. Det känns spännande att vara en del av en sådan resa igen.

Får du fortfarande frågor om din relation med Carl Philip när du träffar nya människor, som kolleger på en ny arbetsplats?

– Nej, men jag vill inte kommentera det. Det där är en avslutad del av mitt liv, säger Emma Pernald och skrattar.

 

LÄS MER: Madeleine samlar vännerna före sin förlossning 

 

 

Det gör kungabarnens ex i dag

Svante Tegnér och kronprinsessan Victoria. Foto: JONAS LEMBERG / LEMBERG JONAS

Svante Tegnér, 42

Civilstånd: Gift med Pernilla Molin Tegnér.

Barn: Två barn, en flicka och en pojke, födda 2012 och 2008.

Bor: I bostadsrätt på Östermalm i Stockholm.

Fastställd förvärvsinkomst: 438 700 kronor (2016)

Fordon: Jeep Grand Cherokee, 2011.

På småtimmarna en ljummen septemberdag 1996 vandrade kronprinsessan genom Stockholms stad efter en tydligen lyckad kväll på innekrogen Sturecompagniet. Vid hennes sida gick en blond ung man i ledig klädsel. 

Vid det här laget hade ryktet om Victorias bordskavaljer redan spridit sig, bland annat till Expressens fotograf som förevigade promenaden.

Paret såg inte ut att besväras av uppmärksamheten. Kungligheter får tidigt lära sig att hantera nyfikenheten från andra. 

Den unge mannen hette Svante Tegnér och var redan bekant med krogarna runt Stureplan. Han är son till en av landets mest kända vinhandlare. Förhållandet blev inte särskilt långvarigt men tillräckligt långt för att medborgarna skulle lägga ett nytt namn på minnet.

Svante Tegnér är i dag entreprenör och driver flera företag. Förutom att föra familjetraditionen vidare med vin och dryckeshandel, så sysslar han även med PR, film, datakonsultverksamhet och svenskt godis.

Svante Tegnér avstår att kommentera sin romans med kronprinsessan.

 

Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström var förlovade, men bröt efter en omskriven otrohetsaffär. Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN

Jonas Bergström, 39

Civilstånd: Gift med Stephanie Bergström.

Barn: Två barn, en flicka och en pojke, födda 2014 och 2017.

Fastställd förvärvsinkomst: 4 522 600 kronor (2016).

Överskott av kapital: 226 698 kronor.

Bor: I bostadsrätt på Östermalm i Stockholm.

Fordon: Saknas.

Jonas Bergström såg ut att bli den nye prinsen. En lovande juridikstudent uppvuxen i det burgna Djursholm. Allt såg klappat och klart ut när det gällde unge Bergströms framtid. Mellan 2002 och 2010 höll de ihop. Därefter förklarade drottning Silvia att något bröllop skulle det inte bli.

Orsaken till uppbrottet fick vi svar på när norska tidningen Se og Hör publicerade en intervju med en vacker handbollsspelerska som villigt berättade om sin heta affär med den blivande prinsen under en påskhelg året dessförinnan. 

Otrohetsaffärer är en stapelvara inom kungahusen, åtminstone historiskt sett. Men det här var mer än vad hovet tålde. Prinsessan Madeleine tog nästa flyg till New York och Bergström var numera portad från Drottningholm och Hovstallet. 

Jonas Bergström fullföljde sina studier och arbetar i dag som framgångsrik affärsjurist hos Advokatfirman Vinge. Han är ofta inblandad i affärer som rör sammanslagningar och förvärv av bolag. Dessutom driver han ett konsultbolag och ett nystartat investmentbolag tillsammans med hustrun.

Jonas Bergström har avböjt att kommentera sitt liv efter förlovningen med prinsessan Madeleine. 

 

Mattias Trotzig blev framgångsrik festfixare. 2016 omsatte hans bolag nästan 200 miljoner kronor. Foto: CRISTIAN QUINTEROS / STELLA PICTURES CRISTIAN QUINTEROS

Mattias Trotzig, 40

Civilstånd: Ogift.

Barn: Nej.

Fastställd förvärvsinkomst: 734 400 kronor (2016).

Överskott av kapital: 2 285 766.

Bor: I bostadsrätt på Östermalm i Stockholm.

Fordon: Land Rover Range Rover, 2013. Motorcykel Cectek Gladiator, 2011.

Våren 2001 träffade prinsessan Madeleine den fem år äldre Mattias Trotzig på klassiska krogen Hasselbacken på Djurgården. Han var lång, mörk och hade bruna ögon.

Mattias Trotzig är inte ovanlig på vimmelbilderna, ofta med en vacker kvinna i sitt sällskap. Det kanske inte är så konstigt. Han började som festfixare och man får lov att säga att det gott bra för honom. Hans eventbolag Occasion AB omsatte 2016 nästan 200 miljoner kronor. Det var en fördubbling jämfört med året före. 

Hans företag har också prisats av tidningen Dagens industri som utsåg bolaget till ”Årets byrå”. En tid var han även tillsammans med en annan duktig entreprenör, nämligen förra Carolina Gynning. Paret gick skilda vägar och båda har hittat nya kärlekar. Mattias Trotzig bor i dag ihop med bloggaren Linn Herbertsson.

Mattias Trotzig har avböjt att kommentera sitt liv efter romansen med prinsessan Madeleine.

 

Pontus Westergren och prinsessan Madeleine träffades genom hästhoppningen i slutet av 1900-talet. Madeleine deltog i flera tävlingar. Westergren blev sedan en mycket skicklig hoppryttare med flera landslagsuppdrag. Foto: / OKÄND

Pontus Westergren, 40

Civilstånd: Ogift.

Barn: Två söner, födda 2008 och 2013. Mamma till den äldste sonen är Jenny Berglund och mamma till den yngste är Suzanne Sjögren.

Fastställd förvärvsinkomst: 386 900 kronor (2016).

Bor: På ett lantbruk i Nykvarn.

Fordon: Dodge Braturers, 1925. Volvo V40, 2013. BMW X3, 2005.

Förmodligen var det ett gemensamt hästintresse som förde samman prinsessan Madeleine med ryttaren Pontus Westergren i slutet av 90-talet. 

Prinsessan var mycket road av hästar och hoppning. Hon deltog även i flera tävlingar. Det har sagts att hon slutade eftersom hon fick oförtjänt mycket uppmärksamhet från en nyfiken publik. 

Pontus och Madeleine hade en kort affär under hästtiden. Han fortsatte och blev en mycket skicklig hoppryttare med flera landslagsuppdrag. I dag är han ridinstruktör. 2010 utsågs han till ”Årets tränare” i samband med de internationella tävlingarna i Scandinavium. Året därpå var han med SVT:s ”Ponnyakuten”. 

Pontus Westergren bor på en gård i Nykvarn med sportjournalisten och programledaren Suzanne Sjögren. De har en son tillsammans. Pontus har tidigare en son som är född 2008. Suzanne Sjögren har sedan tidigare en dotter och en son.  

Pontus Westergren har avböjt att kommentera sitt liv efter romansen med prinsessan Madeleine. 

 

Pierre Ladow och prinsessan Madeleine på den franska rivieran 2001. Foto: SIPA/SCANPIX / CODE 20667 REF:430655 SIPA

Pierre Ladow, 35

Civilstånd: Ogift.

Barn: Inga barn.

Fastställd förvärvsinkomst: 150 000 kronor (2016).

Överskott av kapital: 214 kronor.

Bor: I småhus i Hovås, Göteborg.

Fordon: Saknas.

En ung prinsessa i baddräkt fångas på bild tillsammans med en lika ung man i lyxnästet St Tropez på den Franska rivieran. Kan en paparazzi-bild bli mycket bättre? Fotot togs sommaren 2001. 

Den unge mannen på bilden hette Pierre Ladow och kom från Västkusten. Men det blev egentligen aldrig mycket mer än tillfällig förälskelse. Båda skulle gå vidare och hitta nya kärlekar. Pierre Ladow behövde inte gå särskilt långt. Han inledde i stället ett förhållande med prinsessan Madeleines bästis Louise ”Lussan” Gottlieb. 

I dag är Pierre Ladow engagerad i bostadskoncernen Offentliga Hus i Norden AB. I styrelsen sitter han tillsammans med bland andra förre Moderatledaren Ulf Adelsohn och Mats Hult, tung sosse och en gång finansborgarråd i Stockholms stad. 

Offentliga Hus ”förvärvar, vidareutvecklar, förvaltar och hyr ut samhällsfastigheter med det offentliga som hyresgäst”, som det står i bolagets bokslutskommuniké.

Pierre Ladows pappa har förklarat att sonen inte har något intresse av att prata om sin romans med Madeleine.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!