Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så gick det sen för männen i kronprinsessans liv

19 juni 2010 gifte sig kronprisessan med sin prins. Efter bröllopet åkte det nygifta paret en kortege längs Stockholms gator. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
"Med Daniel var det nog en väldigt stark vänskap som växte fram och som också ligger till grund för vår kärlek i dag", berättade kronprinsessan i första delen av "Kronprinsessan Victoria 40 år" som TV4 sände förra veckan. Foto: SVEN LINDWALL
Victoria träffade Daniel på hans gym och så småningom växte kärleken fram. Foto: OLLE SPORRONG

Hon är lyckligt gift med prins Daniel.

Men innan kronprinsessan träffade sin gymägare kopplades hon ihop med både en tv-profil och en amerikansk affärsman.

Här har Expressen kartlagt männen i kronprinsessan Victorias liv.

När kronprinsessan Victoria föddes hamnade hon omedelbart i strålkastarljuset och stora delar av hennes liv har skett i offentlighetens ljus. 

Men många gånger har även personer i hennes närhet hamnat i fokus – och störst har intresset varit för de män som funnits i kronprinsessans liv. Vissa har stannat längre medan andra varit kortare romanser. 

Första kärleken: Daniel Collert

När kronprinsessan fortfarande gick på gymnasiet började hon träffa sin första kärlek Daniel Collert och han blev snabbt ett känt namn. På samma vis ledde en tid senare en nattlig promenad hem från krogen tillsammans med Svante Tegnér till att han nästa dag möttes av ett gigantiskt pressuppbåd som ville veta mer om kronprinsessans sällskap. Men bara några veckor senare var relationen över.

Kronprinsessan Victoria och Daniel Collert på bröllop i New York 1999. Foto: THOMAS NILSSON

I stället är det Daniel Westling som har stannat i kronprinsessans liv efter att de träffades på gymmet som Westling drev. 

– Med Daniel var det nog en väldigt stark vänskap som växte fram och som också ligger till grund för vår kärlek i dag, berättade kronprinsessan i första delen av "Kronprinsessan Victoria 40 år" som TV4 sände förra veckan. 

 

LÄS MER: Här brister Victoria ut i ett gapskratt

 

"Ett sånt lyckorus"

Två år senare presenterades han som kronprinsessans pojkvän och för sju år sedan gifte sig paret.

– Det var ett sånt lyckorus, sa kronprinsessan i avsnittet.

Det var inte första gången som kronprinsessan pratade om känslorna för sin man. I en dokumentär med Ebba von Sydow från 2010 berättade Victoria om känslorna vid bröllopet:

– Det var en enorm glädje och ett verkligt lyckorus att få gifta sig med den person som man älskar. Det önskar jag att alla ska få uppleva. Det var en stor dag för oss och att få känna den värmen som strömmade mot oss, det var helt fantastiskt, sa hon då. 

 

Daniel Collert – Första kärleken

NAMN: Daniel Collert

ÅLDER: 42.

BOR: Östermalm i Stockholm.

FAMILJ: Ogift, har ett barn.

GÖR: Filmproducent. 

INKOMSTER: 105 000 kr (2015)

FASTIGHETER: Inga.

Det var en gemensam vän som bjöd ut Victoria på dejt en kväll 1993. Samtidigt följde en väninna till Victoria och Daniel Collert med - och det slutade med att det var Victoria och Daniel som började snegla på varandra. Ett par veckor senare var Collert hembjuden till Drottningholms slott, och när han och kronprinsessan senare fångades på bild av Expressens fotograf avslöjades förhållandet.

När Victoria några år senare tog studenten var hon och Daniel inte längre ett par. Men trots uppbrottet fanns Daniel där för Victoria, och då hon åkte över till USA för att få vård för sina ätstörningar följde han med som stöd. Därefter var de ett par under ytterligare en period.

I dag arbetar Collert som filmproducent. Han har bland annat producerat filmerna "Rånarna", "Exit" och "Gangster". 

Expressen har sökt Daniel Collert.

Svante Tegnér – Fångades på bild tillsammans

NAMN: Svante Tegnér

ÅLDER: 42 

BOR: Östermalm i Stockholm

FAMILJ: Hustrun Pernilla, 38, och två barn.

GÖR: Flera bolagsuppdrag inom e-handel. Driver även en vin- och sprithandelsfirma tillsammans med sin far. 

INKOMSTER: 851 500 kr (2015)

FASTIGHETER: Äger en lantbruksfastighet i Dalarna tillsammans med sin hustru. 

Svante Tegnér hamnade vid samma drinkbord inne på Sturecompagniet som kronprinsessan Victoria en sen septembernatt 1996. Tidigt på morgonen lämnade de det populära innestället vid Stureplan - och fångades på bild tillsammans. När Svante Tegnér vaknade dagen därpå hade han hela Sveriges samlade kändispress utanför sin dörr.

Han pekades snabbt ut som kronprinsessan Victorias nya pojkvän - men relationen blev kortvarig och bara några veckor senare ebbade den ut då kronprinsessan åkte till Frankrike för att studera franska i Angers. 

Rickard Sjöberg – påhittad relation

NAMN: Rickard Sjöberg

ÅLDER: 47

BOR: Bromma i Stockholm

FAMILJ: Hustrun Annika, två döttrar och fyra bonusbarn.

GÖR: Programledare på TV4.

INKOMSTER: 817 500 kr (2015)

Det var på 1990-talet som den hyllade tv-profilen Rickard Sjöberg gjorde ett par tv-intervjuer med kronprinsessan Victoria. De kom bra överens, och kort efter att intervjuerna publicerats började det ryktas om att de hade ett förhållande och att han gjort kronprinsessan gravid.

Rickard Sjöberg har aldrig kommenterat de påhittade uppgifterna förrän han nyligen talade om dem i en intervju med Lotta Bromé i P4 Extra.

När han får frågan i P4 Extra om vad han hade gjort med Victoria - enligt ryktet - svarar han:

– En hel del, tydligen! Men det hade jag inte.

På Lotta Bromés fråga om de åtminstone hade en flirt, svarar Rickard:

– Nej, faktiskt inte.

Expressen har sökt Rickard Sjöberg, han har avböjt att kommentera ytterligare.

Jamie Dingman – Kopplades ihop med Elin Nordegren

NAMN: Jamie Dingman

ÅLDER: 43

BOR: USA och Bahamas

GÖR: Finansman och investeringsmiljardär

Några månader innan kronprinsessan Victoria träffade sin nuvarande make för första gången 2001 åkte hon över till New York för att hälsa på en väninna. Där blev hon även introducerad för den amerikanska finansmannen Jamie Dingman, och de gick sedan på flera dejter.

– Jag vet att Jamie och Victoria har umgåtts och att de stod varandra nära och jag vet att de hade kontakt efter det också, sa en vän tidigare till Expressen.

Romansen tog sig inte, och Jamie Dingman kopplades senare ihop med Elin Nordegren, efter att hon avslutat relationen med Tiger Woods.

I dag har Jamie Dingham anklagats för bedrägeri av två tidigare affärspartners som krävde att få tillbaka de pengar de investerat i ett restaurangprojekt som Jamie Dingman planerade att dra i gång på Bahamas, men som kapsejsade redan innan det börjat. Saken har varit uppe i en domstol i New York, men den la nyligen ner målet och hänvisade till att det måste drivas av en domstol på Bahamas.

Daniel Westling – Gick på dejt på Britney-konsert

NAMN: Daniel Westling

ÅLDER: 43

BOR: Haga slott

Fastställd förvärvsinkomst: 0 kronor

Överskott av kapital: 1 312 809 kronor

FAMILJ: Hustru Victoria och två barn

GÖR: Representerar Sverige i egenskap av prins

När kronprinsessan Victoria letade efter ett nytt gym att träna på under 2000 fick hon tips om Master Training på Östermalm som drevs av Daniel Westling. De blev goda vänner och en höstkväll bjöd han med henne på en Britney Spears-konsert i Globen i Stockholm. Ett och ett halvt år senare i mars 2002 presenterades gymägaren officiellt som kronprinsessans pojkvän.

Förhållandet växte sig starkare och starkare och för snart sju år sedan gifte sig paret. I dag lever de familjeliv på Haga slott och turas om att ta hand om barnen och åka runt i Sverige och utomlands för att representera Sverige.