Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så firar Meghan och Harry jul i Kanada

Drottning Elizabeth II är den nuvarande monarken.
Prinsparet tillsammans med Archie.Foto: DPPA / DPPA/SIPA USA SIPA USA
Sju månader gamla Archie.Foto: DPPA / DPPA/SIPA USA SIPA USA
Meghan och Harry tillbringade sin jul i Kanada.Foto: DPPA / DPPA/SIPA USA SIPA USA

Medan den brittiska kungafamiljen firar jul tillsammans i Sandringham är Meghan och prins Harry flera hundra mil bort.

De tillbringar nämligen sin och sonen Archies första jul i natursköna Kanada.

I stället för att tillbringa julen med den kungliga familjen i Sandringhamhuset, valde Meghan och Harry att åka på en sex veckor lång semester till Kanada.

Prinsparets jul firades på vackra Vancouver Island tillsammans med Meghans mamma Doria Ragland. Mest spännande kanske det var för lille Archie som firade sin allra första jul.

Vandringstur i bergen

Prinsparet har synts till av lokalbefolkningen i området under hela julen. De har bland annat ätit middag på restaurang Deep Cove Chalet, som ligger vid vattnet. 

– Det är spännande. Jag hoppas att allt går bra för dem. De har gått i från det traditionella och jag önskar dem båda all lycka i framtiden, sa restaurangens ägare till Vancouver Sun.

Hertigen och hertiginnan har också tagit vandringturer uppe i bergen i Horth Hill Regional Park, och joggat runt i området North Saanich, har bland annat Vancouver Sun skrivit om.

Kanadas premiärminister Justin Trudeau hälsade prinsparet välkomna till landet på Twitter:

”Prins Harry, Meghan och Archie, vi alla önskar er en lugn och fridsam vistelse i Kanada. Ni är bland vänner, och är alltid välkomna hit.”

Under onsdagen önskade Meghan och Harry sina följare på Instagram en god jul.

https://www.instagram.com/p/B6fVWM5p16h/?utm_source=ig_web_copy_link

Vancouver – ett populärt semestermål

Vancouver Island är ett populärt semestermål bland kändisar. Där äger bland annat ”Sex and the City”-stjärnan Kim Cattrall, sångerskan Nelly Furtado och basketspelaren Steve Nach lyxiga bostäder, skriver Daily Mail.

Det är heller inte bara Meghan och Harry i det brittiska kungahuset som semestrat på ön. Även prins William och hustrun Kate besökte Vancouver under deras kungliga resa 2016.

Meghan är inte helt okänd för området då hon tidigare bott i Toronto, där hon spelade in dramaserien ”Suits”.

Kungafamiljen vädjade till Meghan och Harry

När prinsparet firade jul i Kanada missade de drottning Elizabeths julfest. Länge fanns förhoppning om att de skulle återvända till Storbritannien för att hinna gå på den årliga tillställningen som arrangerades av drottningen själv för kungahusets personal.

Den brittiska kungafamiljen vädjade till och med under julafton att prinsparet skulle återvända och fira tillsammans med den övriga familjen, men så blev det inte.

meghan och Harry har fått en son

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.