Så bra klädde sig kungligheterna

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Drottning Silvia och prinsessorna Madeleine och Sofia bar alla klänningar med olika toner blått.
Foto: David Sica
Prinsessan Madeleine valde öppen rygg. Se bilderna i artikeln.
Foto: David Sica

Triss i blått!

Drottning Silvia och prinsessorna Madeleine och Sofia valde alla olika toner av himmelsfärgen.

Så bra klädde sig kungligheterna och gästerna när kungen välkomnade Kanadas generalguvernör som är på statsbesök.

Kanadas generalguvernör David Johnston och hans hustru Sharon Johnston anlände till Stockholms slott vid lunchtid i dag och under kvällen välkomnades paret av kungafamiljen under en bakett med flera kända gäster.


Nu väntar ett fyra dagar långt statsbesök för generalguvernören.

Foto: David Sica

Prinsessan Madeleine


Prinsessan valde en fantastisk klänning i skirt plisserat material som ser ut att flyta över golvet likt en sval morgondimma. Fint att det bryts av med paljettliknande detaljer hela vägen ner till halva ärmen som avslutas med en klockad volang. Vårigt och vackert! Kul också att se att Madeleine väljer öppen rygg. Akvamarindiademet bar hon första gången år 2000 under Nobelfesten, men jag ser det gärna igen och igen.


Chris O´Neill


Stiligt och snyggt. Det hade varit roligt att se manschettknapparna lite närmare, det känns som att det finns något speciellt här då O'Neill låter de ta så mycket plats.


Foto: David Sica

Drottning Silvia


Silvia matchade dottern Madeleine i den blå klänningen med spetsöverdrag. Lägg märke till det lilla släpet som ger en lyxig känsla och det blommiga spetsmönstret som, likt dotterns festblåsa, andas vår. Den spikraka skärningen ramar in halsbandet vackert och visst är diademet hon lånat av prinsessan Sofia alldeles perfekt gnistrande?

Foto: David Sica

Prinsessan Sofia

Prinsessan Sofia valde midnattsblå siden, markerade midjan med ett skärp och la fokus kring sin hals med den tillhörande kragliknande detaljen. vecken i kjolen gör att klänningen ser både tyngre och mer glamourös ut. Ametistgarnityret på huvudet passar perfekt!


Prins Carl-Philip

Prinsen matchade kärleken Sofia perfekt men byxorna hade kunnat vara lite smalare över ben och knä. Det är en fin glans i materialet som bländar till i kamerablixtarna.

Foto: David Sica

Kung Carl XVI Gustaf


Den kortare jackan passar fint, och likt Chris O'Neill låter kungen manschettknapparna synas mer än exempelvis Carl-Philip. Här är allt som det ska vara.

Foto: David Sica

Anna Kindberg Batra


Partiledarens klänning andas amerikansk gala och det är uppfriskande att se den mer slimmade modellen av en klänning i sammanhanget. Här finns det mycket att titta på: form, ränder i olika bredd och örhängen som får ta plats då Kindberg Batra helt rätt valt en stram frisyr.

Foto: Christine Olsson/TT

Ulla Löfven


Blått var populärt under kvällen. Precis som flera kungligheter valde statsministerfrun färgen på sin klänning, och likt prinsessan Sofia midnattsblått. En vacker kjol som skimrade passade fint ihop med överdelen som bröt av i spets - sagolikt.


Stefan Löfven


Säkra kort och inga krusiduller. Propert och snyggt givetvis men ingenting som överraskar. Extra geting för att skjortan ser närmast perfekt manglad ut - inget skrynkel här inte.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.