Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Madde berättar – nya planen för kungabarnen

Hela familjen på prinsessan Adriennes dop 2018. Foto: Anna-Karin Nilsson
Prins Oscar och prinsessan Estelle. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Prinsessan Madeleine har precis lanserat sin första bok och är därför i Sverige. 

Men familjen stannar här över sommaren och det är viktig tid för att hennes tre barn Leonore, Nicolas och Adrienne ska bygga en stark relation med sina kusiner. 

– Att de får en nära vänskap är jätteviktigt, säger Madde till SVT

Med sig till Sverige har hon minstingen Adrienne, 1 år. Det medan de två äldre barnen prinsessan Leonore, 5, och prins Nicolas, som fyller 4 den 15 juni, fick stanna i USA, där familjen bor större delen av året, med pappa Chris eftersom de var för sjuka för att flyga till Sverige. 

I en intervju med SVT pratar Madde om familjelivet. Hon berättar att hon försöker vara en närvarande mamma och att hon verkligen vill satsa på småbarnsåren och finnas där för sina tre barn. 

– Jag tycker att det är otroligt viktigt. Och det händer så mycket! Det är jätteroligt att se utvecklingen. Det går fort! säger hon. 

Att vid sidan av att vara mamma arbeta, både med att skriva boken och med välgörenhetsorganisationen Childhood Foundation, säger Madeleine bara är roligt. Hon poängterar att hon tror att det är viktigt att ha något vid sidan av familjelivet. 

”Sommaren är så viktig”

När det nu vankas sommarsemester kommer familjen att bli kvar i Sverige, och Chris, Leonore och Nicolas kommer också ansluta. Då blir det en del tid på Öland, där kungafamiljen ofta spenderar tid. 

Att Solliden är en plats som betyder väldigt mycket för Madde är uppenbart, och hon poängterar att Solliden, som hon benämner som en liten oas, betyder mycket för hela familjen. För att barnen ska kunna bygga bra relationer med släkten är det också en betydelsefull plats. 

– Det ser jag nästan mest fram emot att bara få vara där med familjen, med alla kusiner på plats. Framför allt nu när vi inte bor här är den tiden på sommaren så viktig, att kusinerna också får en nära vänskap, och det är jätteviktigt, säger hon. 

Madde ser relationen kusiner emellan som speciell, och det är tydligt att hon vill att Leonore, Nicolas Adrienne ska få en bra relation med Estelle, 7, Oscar, 3, Alexander, 3, och Gabriel, 1.  

Att hålla kontakten med sina syskon, kronprinsessan Victoria och prins Carl-Philip, beskriver hon som ”inte helt lätt”. Men de följer varandras liv trots att Madde bor i Florida. 

– Det är skönt att man har telefoner och man kan använda facetime. Det är lite tråkigt när man har barn i småbarnsåldern, ”Va går hon? Har hon fått tänder?” Men vi lyckas ändå hålla kontakten, säger hon.