Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så avslöjades Carl Philips och Sofias hemliga resa

Foto: SVENSKA KYRKAN

Kungafamiljen försöker alltid hålla sina semesterresor hemliga.

Men det gångna höstlovet avslöjades det var prins Carl Philip och prinsessan Sofia hade åkt på sin första semesterresa med prins Gabriel.

Expressen TV:s "Kungafamiljen" berättar hur det gick till.

Kungafamiljen brukar sällan berätta om sina privata semestervanor.

På hovets hemsida publiceras alltid en kalender över kungafamiljens aktiviteter – men den inkluderar bara de officiella åtaganden som familjen har.

Semesterresor eller privata möten noteras aldrig. Och kommenteras heller aldrig av hovet.

Foto: ERIKA GERDEMARK / KUNGAHUSET

– Hovet kommenterar aldrig kungafamiljens privata resor, brukar hovets informationschef Margareta Thorgren alltid säga. Så sa hon även inför kungafamiljens stundande höstlov.

Men under det gångna höstlovet har kungaparets resa till London, kronprinsessparets resa till Dubai och prinsparets resa till spanska solkusten ändå alla varit omskrivna.

I fallet med prins Carl Philip och prinsessan Sofia avslöjades resan – på grund av en präst i Svenska kyrkan.

https://www.facebook.com/1401498393448345/photos/a.1511518539112996.1073741835.1401498393448345/1938074813124031/?type=3

Hovet tvingades berätta

Kyrkoherden Mikael publicerade en bild på Facebooksidan för Svenska kyrkan i Costa del sol av sig själv och ett uppklätt prinspar.

– Som av en händelse träffade jag dem och vi hade ett väldigt fint samtal, berättade Mikael Jönsson för Expressen.

Genom att lägga ett pussel gick det att få reda på att Carl Philip och Sofia rest i väg med sönerna Alexander och Gabriel för vännen Mattias Klums bröllop

– Jag kan säga att de är i Spanien, men då det är en privatresa så kommenterar inte hovet den, tvingades hovets Margareta Thorgren då säga.

I Expressen TV:s "Kungafamiljen", som sändes live på fredagen, berättades det om prinsparets reaktion på att nyheten om deras resa spreds. Se avsnittet i TV-spelaren!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.