Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Reglerna som Meghan måste följa i sitt nya liv

Det har nu gått en dryg månad sedan Meghan Markle gifte sig med prins Harry. Foto: BEN BIRCHHALL / AP TT NYHETSBYRÅN
Hennes nya liv innebär en hel del förändringar. Foto: BACKGRID UK / STELLA PICTURES BACKGRID UK

Att bli hertiginna innebär inte bara nya arbetsuppgifter för den före detta skådespelerskan Meghan. 

Det betyder också att hon behöver ge upp en hel del saker från sitt gamla liv. 

Till exempel får hon inte längre äta skaldjur på sina resor, skriver The Telegraph.  

Den 19 maj gifte sig Meghan, tidigare Meghan Markle, med prins Harry i Windsor Castle och blev hertiginna av Sussex. Hon har nu officiellt tillhört den kungliga familjen i drygt en månad – något som innebär en hel del förändringar i skådespelerskans liv. 

Men redan innan giftermålet fick Meghan ge upp vissa saker från sitt tidigare liv. Hon får till exempel inte längre måla naglarna i mörka färger, bära tajts i publika sammanhang och hon har fått radera sina konton i sociala medier, skriver The Telegraph.  

Meghan Markle och prins Harry har flera regler att följa inför deras resor tillsammans. Foto: STELLA PICTURES B68

Och som medlem i kungafamiljen får hon inte längre äta vad hon vill på sina resor till utländska länder. Denna regel finns dock enbart till för de kungligas säkerhet. 

När prinsparet till hösten ska ut på sin första officiella resa får hertiginnan inte äta skaldjur – på grund av risken för matförgiftning, enligt The Telegraph. 

Meghan får avstå lök 

Schemat för de nygifta kommer att vara späckat framöver – därför vill man inte riskera att någon av dem insjuknar, skriver den brittiska tidningen. 

Dessutom måste hon avstå från att äta vissa typer av sällsynt kött och dricka kranvatten när hon och prins Harry besöker Australien, Fiji, Tonga och Nya Zeeland. 

 

LÄS MER: Så var Meghan Markles första månad som kunglig  

 

Men lyckligtvis ska Meghan hålla sig till en vegansk diet, så just dessa regler tros inte bli allt för svåra att hålla, skriver den brittiska tidningen. 

Förutom att undvika sjukdomar finns det också regler enbart för artighetens skull – paret ska inte äta vitlök och lök av respekt för de många människor prinsparet möter. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.