Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hovet rustar upp – efter kommentarer om Meghan

Meghan under en paneldiskussion i London på fredagen.Foto: I-IMAGES / POLARIS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES

Det brittiska hovet tvingas slåss mot näthat och rasism – riktat mot Meghan, hertiginnan av Sussex. 

Nu publicerar hovet riktlinjer för användarna för att få bort hatet – och sätter in filter mot nättrollen.

Det brittiska hovet tvingas till mer resurser för att blockera trollkonton – och radera rasistiska kommentarer – som på hovets sociala medier riktar sig mot hertiginnan av Sussex, skriver CNN

Enligt nyhetskanalen har hovet också kört i gång program som filtrerar bort olika vapenemojis. Och dessutom har man publicerat riktlinjer för sina användare i akt och mening att få bort hatet.

I riktlinjerna står till exempel att hovet har rätt att dölja, radera, blockera och anmäla användare om de uttrycker sig sexistiskt, rasistiskt, homofobiskt eller diskriminerar.

 

 

Har afroamerikanska mamma 

Amerikanskan, tidigare känd som skådespelare under sitt fulla namn Meghan Markle, har en afroamerikansk mamma och en vit pappa. Hon gifte sig med prins Harry förra året. 

Organisationen Hope not Hate har gjort en analys som baserar sig på 5 000 aggressiva kommentarer riktade mot Meghan. Analysen ger vid handen att en liten grupp konton står bakom många av kommentarerna.

Patrik Hermansson, en av forskarna bakom analysen, konstaterar att nätdiskussionerna har inslag av både rasism och konspiration. Bland annat påstås att hertiginnan inte är gravid på riktigt utan bär en låtsasmage.

– Det är ett försök att få henne att verka opålitlig, säger Hermansson till CNN.

Nynazister uppmanade till mord

Det är inte första gången Meghan hamnar i skottgluggen för näthatet. 

Ett exempel är när en I december förra året anklagade en brittisk nynazistisk grupp i december förra året anklagade Harry för att vara ”rasförrädare”. Man uppmanade till mord på honom på grund av prinsens giftermål.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.