Prinsparets tack efter gårdagens bröllop. Foto: Erika Gerdemark/Kungahuset.sePrinsparets tack efter gårdagens bröllop. Foto: Erika Gerdemark/Kungahuset.se
Prinsparets tack efter gårdagens bröllop. Foto: Erika Gerdemark/Kungahuset.se
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip efter gårdagens vigsel. Foto: Mattias Edwall/KungahusetPrinsessan Sofia och prins Carl Philip efter gårdagens vigsel. Foto: Mattias Edwall/Kungahuset
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip efter gårdagens vigsel.  Foto: Mattias Edwall/Kungahuset

Prinsparets tack till folket efter bröllopet

Publicerad

Den bästa dagen i deras liv.

Nu tackar prins Carl Philip och prinsessan Sofia med egna ord för all värme de upplevde då de gifte sig på lördagen.

– Vi är djupt rörda över alla hyllningar och den kärlek som vi upplevde under vår bröllopsdag, skriver prinsparet på Instagram.

Det är på kungahusets eget Instagramkonto som prinsparet går ut och tackar för all värme och uppskattning som mötte dem på bröllopsdagen.

– Vi är djupt rörda över alla hyllningar och den kärlek som vi upplevde under vår bröllopsdag. Den glädje som ni visade betyder mycket för oss. Ett vackert minne vi alltid kommer bära med oss, skriver prinsparet på Instagram.

Meddelandet är undertecknat med: "
Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia".

Publicerar bild

Dessutom publicerar paret en stämningsfylld svartvit bild på sig själva, där lyckan lyser om dem.

Och kommentarerna lät inte vänta på sig.

– Stort grattis och tack för att vi fick dela er dag! Underbart fint bröllop, skriver en Instagramföljare.

"Jag grät"

Andra kommenterade de starka känslorna mellan Sofia och Carl Philip.

– Jag grät när jag såg all den kärlek mellan er, skriver följaren på Instagram.

Kungafamiljen har de senaste åren använt sig av sociala medier allt flitigare.

I går, under prinsparets bröllopsdag, uppdaterade hovet hela dagen på hemsidan vad som hände under vigseln.

Och inte minst prinsessan Madeleine använder sig flitigt av Facebook för att lägga ut bilder på Leonore och sig själv, samt att berätta om arbetet med Childhood Foundation.

Så sent som den 10 juni passade Madeleine på att i detta forum tacka för alla gratulationer hon fått på sin 33-årsdag, ett inlägg som gillades av över 30 000 personer.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.