Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prinsparets hyllningsresa till prinsessan Diana

Under hösten kommer hertiginnan Meghan och prins Harry ge sig ut på en Afrikaturné. Foto: PPE / PPE/SIPA USA SIPA USA

Hertiginnan Meghan och prins Harry önskar följa i prinsessan Dianas fotspår. 

Under parets resa till Afrika i höst hoppas planerar de att bosätta sig på kontinenten för att kunna arbeta helhjärtat med välgörenhet skriver Mirror

I höst flyger prins Harry och hertiginnan Meghan till Afrika. Under ett stopp på resan kommer prins Harry besöka Angola för att delta i det arbete som hans avlidne mamma Diana dedikerade sina sista år i livet till. 

Tillsammans med prinsessans välgörenhetsorganisation ”HALO trust” ska prins Harry hjälpa till med att undanröja landminor och ge stöd till de boendeområden som drabbats av de livsfarliga sprängladdningarna. 

Hertiginnan Meghan hoppas på att få följa med prins Harry till Angola tillsammans med parets son Archie. Foto: MEGA/IBL

Men om Meghan och parets son Archie Harrison Mountbatten Windsor kommer att få följa med till landet återstår att se. Bedömer man att Angolas säkerhet inte når måttet kommer de båda att få stanna hemma. 

De kommer då återförenas med prinsen efter besöket och förväntas sedan resa till Malawi för att hjälpa till med Harrys egen välgörenhetsorganisation ”Senteble”. 

Engagemanget kommer från mamma

Prins Harry har aldrig gjort det till en hemlighet att hans engagemang för välgörenhet kommer från prinsessan Diana.

”Det här handlar helt om att upprätthålla sin mammas arv och visa sin fru och barn de platser som haft en positiv effekt på honom i sitt liv”, säger en källa till Mirror om Dianas inflytande på sonen. 

I januari 1997 gick prinsessan Diana iklädd skyddsvesir genom ett av Angolas minfält. Foto: JOHN STILLWELL / AP TT NYHETSBYRÅN/ NTB SCANPIX

Nu har prinsen och hertiginnan dragit i gång ett jätteprojekt där de, sex månader i taget, hoppas kunna bosätta sig i Afrika under en period på två eller tre år. 

Under sin tid på kontinenten hoppas de kunna jobba med frågor kring kommunikation, utbildning och klimat. 

”Det handlade om människor” 

Prinsessan Diana själv besökte Angola bara några månader innan hon dog. Under sina sista levnadsår jobbade Diana hårt för att landminor skulle förbjudas då hon sett förödelsen de lämnar efter sig. 

Prins Harry och hertiginnan Meghan planerar att spendera flera månader i sträck med att helhjärtat arbeta med välgörenhet. Foto: STEPHEN LOCK / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES

”Vissa tyckte att hon gick över gränsen och att hennes engagemang blivit en politisk kampanj. Men för henne handlade det inte om politik – det handlade om människor.”, sa prins Harry om sin mamma under International Mine Awareness Day 2017 och fortsatte: 

”Hon visste att hon hade en stor scen att tala på och hon använde den för att rikta blickarna mot de människor som andra hade glömt, ignorerade eller var rädda för att stötta.” 

Om prinsens och hertiginnans planer går igenom kommer de spendera upp till sex månader i taget med att arbeta med välgörenhet. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.