Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prinsparets familjeglädje på Franska rivieran

Foto: IBL
Sofia och Carl Philip har tagit med sig barnen till kungafamiljens drömställe på Rivieran för några dagars semester.Foto: IBL
Villa Mirage i Sainte-Maxime i den norra delen av St Tropezbukten på Franska rivieran.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia reste ned till kungafamiljens drömställe på Rivieran.

Tillsammans lekte hela familjen på den privata strandremsan nedanför deras sjurumsvilla.

Och den här småbarnsfamiljen är tydligen inte för fin för att handla sommarmaten hos en viss tysk lågpriskedja.

Kungafamiljen har sedan länge haft som tradition att tillbringa några lata semesterdagar i Sainte-Maxime i St Tropez-bukten på Franska rivieran.

Det brukar vara i veckorna mellan midsommar och kronprinsessan Victorias födelsedagsfirande på Öland den 14 juli. Då är familjemedlemmarna tillbaka i Sverige med nyanlagd solbränna.

Prinsessan Sofia tog ett dopp nedanför Villa Mirage som ligger i Sainte-Maxime på Rivieran.Foto: IBL

Full fart på småprinsarna

Och den här sommaren var inget undantag för den svenska kungafamiljen. 

Kungaparet har semester i Sainte-Maxime på Rivieran liksom prins Carl Philip och hans familj. Prinsparet bor i Villa Mirage, strandhuset som kung Carl Gustaf ärvde efter sin folkkäre farbror prins Bertil.

– Kungafamiljen har firat midsommar privat, så det är inget vi kommenterar. Men jag kan säga att familjen delvis firat ihop, uppger Margareta Thorgren, kungahusets informationschef.

Prins Bertil och hans hustru prinsessan Lilian ute i solskenet på terrassen vid deras sommarhus Villa Mirage i Sainte Maxime på Franska rivieran 11:e juli 1991. Arkivbild.Foto: JAN DELDEN

Småbarnsföräldrarna Sofia och Carl Philip ser ut att ha haft bråda men härliga dagar på Rivieran. Nedanför sjurumsvillan har hela familjen lekt på deras privata strand under de soliga timmarna. 

Strandremsan är full av leksaker för stora som små och har allt man kan önska sig för strandlivet. Dessutom en färgglad shoppingkasse som skvallrar om att även kungliga ibland handlar hos den där tyska lågpriskedjan Lidl.

 

LÄS ÄVEN: Kungaparets sköna semester på Rivieran 

 

Carl Philip besöker Volvo ocean race

Prinsessan Sofia har i alla fall hunnit ta sig några svalkande dopp i havet i en klassisk hel baddräkt. Prins Carl Philip vadar runt i strandbrynet.

Enligt den kungliga kalendern är Carl Philip ledig till den 30 juni då han gör ett officiellt tvådagarsbesök i Holland när världskappseglingen Volvo ocean race går i mål i Haag – en tävling han också är beskyddare av. 

Senare i sommar anordnar prinsparet en gratis kärleksfestival på Gärdet i Stockholm där artister som  Darin, Loreen och Mikael Wiehe kommer att uppträda. 

Prinsessan Sofia på stranden nedanför Villa Mirage – med shoppingpåse från Lidl.Foto: IBL

LÄS MER: Hyra sommarstuga – så hittar du drömboendet