Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Prinsessparets stora gravidlycka: ”Lyckliga”

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Instagram
Foto: MPNC / STELLA PICTURES BACKGRID US

Den brittiska prinsessan Eugenie är gravid.

Hon och maken Jack Brooksbank väntar sitt första barn i början av nästa år, skriver det brittiska kungahuset på Instagram.

Prinsessan Eugenie, 30, gifte sig med Jack Brooksbank, 34, i oktober för två år sedan.

Paret träffades i den schweiziska skidorten Verbier för tio år sedan, och väntar nu sitt första barn, meddelar nu det brittiska kungahuset i ett uttalande på Instagram.

”Hennes kungliga höghet prinsessan Eugenie och Mr Jack Brooksbank är väldigt lyckliga över att kunna berätta att de väntar en bebis i början av 2021”.

Prinsessan Eugenie har själv lagt upp en bild på ett par små nalletofflor med texten: ”Jag och Jack ser så mycket fram emot början av 2021”, tillsammans på en bild när paret ler i höstsolen.

Parets första barn – och prins Andrews första barnbarn

https://www.instagram.com/p/CFjXPhpFPpJ/?utm_source=ig_web_copy_link

Prinsessan Eugenie är dotter till prins Andrew och hertiginnan av York, Sarah Ferguson. De har ännu inga barnbarn. 

I somras gifte sig Eugenies syster Beatrice, 31, med Edoardo ”Edo” Mapelli Mozzi, 27 i en privat ceremoni med de närmsta familjemedlemmarna.

Eugenies man Jack Brooksbank har tidigare arbetat som bartender och är i dag varumärkeschef för Casamigos tequila – ett företag som bland andra Hollywoodstjärnan George Clooney var med och grundade. 

På parets bröllop kom över 800 gäster till St George-kapellet vid slottet Windsor, där även prins Harry gifte sig med Meghan.

”Hertigen av York, Sarah, hertiginna av York, Mr och Mrs George Brooksbank, drottningen och hertigen av Edinburgh är mycket glada åt nyheten”, skriver Buckingham Palace på Instagram.

https://www.instagram.com/p/CFjXC8JHWrv/?utm_source=ig_web_copy_link

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.