Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prinsessornas jobbiga uppväxt efter traumat

Här är brittiska kungahuset
Prinsessan Eugenie, Sarah Ferguson, prinsessan Beatrice och prins Andrew.Foto: CODE 20917 REF D 49634-02
Prinsessan Eugenie.Foto: I-IMAGES / POLARIS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES

Prinsessorna Eugenie och Beatrice tog skada av föräldrarnas skilsmässa.

Det hävdar experter i en ny tv-dokumentär.

– De hade en mycket märklig uppväxt, säger författaren Tom Quinn enligt Daily Mail.

Dokumentären ”Beatrice and Eugenie: Pampered Princesses?”, som visas på brittiska Channel 5 på lördag, tar upp prinsessornas trauma när föräldrarna skildes.

Prins Andrew och Sarah Ferguson gifte sig 1986. Tillsammans fick de döttrarna Eugenie och Beatrice. Men paret separerade 1992 och skilsmässan var ett faktum fyra år senare.

Eugenie var bara två år och Beatrice fyra när föräldrarna separerade.

– Beatrice och Eugenie hade en mycket märklig uppväxt där deras föräldrar förblev vänner med varandra men snart började dejta andra människor. Och jag tror att det måste ha varit skadligt på ett subtilt men långvarigt sätt, säger Tom Quinn som har skrivit boken ”Kensington Palace: An Intimate Memoir”.

Prinsessan Beatrice.Foto: KGC-03 / STELLA PICTURES 109375-5

”Det måste ha varit destabiliserande för flickorna”

Hovexperten Richard Kay säger att Sarah Ferguson bostadssituation spelade in i hur Eugenie och Beatrice mådde med anledning av den nya tillvaron.

– Hon hyrde hus efter hus i Surrey och Berkshire som hon flyttade mellan med alarmerande regelbundenhet vilket måste ha varit destabiliserande för flickorna, säger Richard Kay.

Hovexperten Wesley Kerr Obe säger i dokumentären att storhelger som julfirandet på residenset Sandringham blev mycket påfrestande för de unga prinsessorna.

– Det är en stor familjehögtid och plötsligt får inte Sarah Ferguson vara där. Det måste ha varit svårt att greppa när de var småflickor, säger Wesley Kerr Obe.

LÄS MER:

Prinsessans tack till drottningen: ”En ära”

Boken som brittiska kungahuset fruktar

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.