Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prinsessans tack till drottningen: ”En ära”

Här är brittiska kungahuset
Prinsessan Beatrice gifte sig med Edoardo Mapelli Mozzi i juli.Foto: ALPR/ADMEDIA / SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS
Prins Philip och drottning Elizabeth var två av gästerna vid prinsessan Beatrices bröllop.Foto: ALPR/ADMEDIA / SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES

Prinsessan Beatrice tackar drottning Elizabeth för att hon fick låna monarkens klänning under sitt bröllop i somras.

”Det var en ära att få bära min farmors vackra klänning på min bröllopsdag”, skriver prinsessan i ett av sina sällsynta Twitter-inlägg.

För första gången på ett år, då hon senast meddelade att hon hade förlovat sig, har prinsessan Beatrice uppdaterat sitt Twitter-konto. Hon tackar alla som skickat henne och maken Edoardo Mapelli Mozzi lyckönskningar i samband med deras bröllop i juli som hon kallar ”vår speciella dag”.

”Edo och jag är så upprymda över att få starta det här nya kapitlet tillsammans”, skriver prinsessan Beatrice och avslutar med en hjärt-emoji.

https://twitter.com/yorkiebea/status/1317085385047052288

Beatrice gifte sig i hemlighet i somras med Edoardo Mapelli Mozzi. De enda gäster som närvarade vid bröllopsceremonin i Windsor var parets föräldrar, Edoardo Mapelli Mozzis son Wolfie, drottning Elizabeth och prins Philip.

”Det var en ära att få bära min farmors vackra klänning”

Beatrice berättar i ett senare inlägg om brudklänningen hon bar som var ett lån från drottning Elizabeth.

”Det var en ära att få bära min farmors vackra klänning på min bröllopsdag”, skriver Beatrice.

https://twitter.com/yorkiebea/status/1317089408710004737

Drottningen bar klänningen för första gången 1961 vid en statsmiddag i Rom. Hon bar den senare vid London-premiären av filmen ”Lawrence av Arabien” 1962 och under parlamentets öppnande 1966.

Här bär drottning Elizabeth klänningen vid London-premiären av ”Lawrence av Arabien” 1962.Foto: DAILY MAIL/REX / SHUTTERSTOCK EDITORIAL TT NYHETSBYRÅN

Beatrice om bröllopet: ”Det var så roligt”

Prinsessan Beatrice uttalade sig för första gången om bröllopet i ett videoklipp förra månaden när hon presenterade vinnarna i en teckningstävling. Ett av bidragen föreställde en björn på ett bröllop.

– Är detta kanske mitt bröllop? För jag fick chansen att gifta mig i somras och det var så roligt. Men jag är inte säker på att jag såg lika elegant ut som den här björnen, sade prinsessan Beatrice enligt Hello.

Boken som brittiska kungahuset fruktar

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.