På en hemlig plats i Stockholms skärgård blev Victoria rejält firad av sina bästa vänner. Möhippan fortsätter i morgon och är en välbehövlig paus i kronprinsessans intensiva bröllopsplanering. Foto: Sven Lindwall
På en hemlig plats i Stockholms skärgård blev Victoria rejält firad av sina bästa vänner. Möhippan fortsätter i morgon och är en välbehövlig paus i kronprinsessans intensiva bröllopsplanering. Foto: Sven Lindwall

Prinsessan Victoria firades med möhippe-fest på lyxbåt i natt

Publicerad
Uppdaterad
Här är Victorias möhippa.
Ute till havs dukades borden upp och champagnen flödade.
För kronprinsessan blev det en välbehövd paus från allt bröllopsplanerande.
- Det är lite stressigt och lite nervöst. Och stundom halvt panikslaget, säger Victoria i en radiointervju som sändes i P4 i går.
Här, på en hemlig plats i Stockholms skärgård, firade kronprinsessan sent i natt.
Färden startade vid Nybrokajen och gick långsamt ut från Stockholm, bland annat förbi de stora Finlandsfärjorna.
Sällskapet åkte en mindre båt för att ta sig ut till skutan där allt var förberett för en möhippa som anstår en kronprinsessa.
Tidpunkten är perfekt för Victoria som just nu är i behov av en liten paus. Hon är väldigt engagerad i bröllopsplaneringen och nu börjar hon känna av sina bröllopsnerver allt mer.
P4 sände i går ett reportage om Victoria där Ekots reporter Bengt Hansell intervjuat den blivande bruden.
Hon berättar då om sin nervositet - men också om förväntningarna på att få gifta sig och bilda familj:
- Det ska bli fantastiskt roligt, säger hon.

"Stessigt och nervöst"

Samtidigt ökar pressen och stressen ju närmare den stora bröllopsdagen kommer.
- Vi längtar oerhört även om det är lite stressigt och lite nervöst. Och stundom halvt panikslaget för hur vi ska hinna med allt innan bröllopet, säger Victoria i radiointervjun.
Hon jämför sin nervositet och sin panikkänsla med vad "varje brudpar känner".
Men just i Victorias fall handlar det om ett lite större bröllop än för de flesta andra - så nervositeten är fullt förståelig.
Alla i Victorias kompisgäng har varit lika engagerade i planeringen av möhippan - allt för att Victoria verkligen ska bli nöjd och få massor av energi. Väninnan Caroline Kreuger är dock den som har varit huvudansvarig.
Resultatet av vännernas ansträngningar är nu avslöjade och sjösatta - två dagars festande ute i skärgården.
En sak som äventyrade Victorias möhippa var hennes lillasyster Madeleines brytning med Jonas Bergström. Madeleine har tillbringat senaste tiden i USA och alla var oroade för att hon inte skulle kunna vara med på möhippan.

Daniels svensexa förra helgen

Men tidigare i veckan fick Caroline Kreuger och de andra glädjebeskedet att Madeleine avbryter sin vistelse i New York för att åka hem och vara med på Victorias möhippa.
Daniel Westling hade sin svensexa redan förra helgen. Han blev kidnappad av sina kompisar på morgonen och dagen inleddes med champagnefrukost. Under dagen stannade gänget till på den välkända musikstudion Cosmos söder om Stockholm.
Där fick Daniel sjunga in några låtar med självaste Carola. Bland annat "Främling" stod på repertoaren och kompisgänget körade bakom Daniel och Carola.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.