Prinsessan Sofia har fått en exklusiv klocka av prins Carl Philip i morgongåva. Klockan fick vi en första glimt av under prinsparets besök i Värmland. Foto: Simone SyverssonPrinsessan Sofia har fått en exklusiv klocka av prins Carl Philip i morgongåva. Klockan fick vi en första glimt av under prinsparets besök i Värmland. Foto: Simone Syversson

Prinsessan Sofia har fått en exklusiv klocka av prins Carl Philip i morgongåva. Klockan fick vi en första glimt av under prinsparets besök i Värmland.

 Foto: Simone Syversson
ZOOOM Sofias Rolex Date (som ingår i Oysterserien) är cirka 34 millimeter i diameter. Priset? Runt 70 000 kronor. Foto: Sven Lindwall ExpressenZOOOM Sofias Rolex Date (som ingår i Oysterserien) är cirka 34 millimeter i diameter. Priset? Runt 70 000 kronor. Foto: Sven Lindwall Expressen

ZOOOM

Sofias Rolex Date (som ingår i Oysterserien) är cirka 34 millimeter i diameter. Priset? Runt 70 000 kronor.

 Foto: Sven Lindwall Expressen
Chris O'Neill samlar på Rolex-klockor. Här är han med en vintagemodell av Rolex Daytona. De kostar mellan 100 000 och 500 000 kronor. Foto: Pelle T Nilsson/all over pressChris O'Neill samlar på Rolex-klockor. Här är han med en vintagemodell av Rolex Daytona. De kostar mellan 100 000 och 500 000 kronor. Foto: Pelle T Nilsson/all over press

Chris O'Neill samlar på Rolex-klockor. Här är han med en vintagemodell av Rolex Daytona.

De kostar mellan 100 000 och 500 000 kronor.


 Foto: Pelle T Nilsson/all over press
Madeleines Rolex 16520 Daytona i helstål. "Madeleines skulle jag tro är från 1997 eller 1998. I dag skulle hon få mellan 65 till 70 000 kronor om hon sålde klockan. I affär kostar den över 100 000 kronor. Den är en raritet med tanke på att det är en äldre modell", sa Jesper Marchesini, klockexpert på Nymans Ur 1851 till Expressen i februari. Foto: Pelle T Nilsson/all over pressMadeleines Rolex 16520 Daytona i helstål. "Madeleines skulle jag tro är från 1997 eller 1998. I dag skulle hon få mellan 65 till 70 000 kronor om hon sålde klockan. I affär kostar den över 100 000 kronor. Den är en raritet med tanke på att det är en äldre modell", sa Jesper Marchesini, klockexpert på Nymans Ur 1851 till Expressen i februari. Foto: Pelle T Nilsson/all over press

Madeleines Rolex 16520 Daytona i helstål.

"Madeleines skulle jag tro är från 1997 eller 1998. I dag skulle hon få mellan 65 till 70 000 kronor om hon sålde klockan. I affär kostar den över 100 000 kronor. Den är en raritet med tanke på att det är en äldre modell", sa Jesper Marchesini, klockexpert på Nymans Ur 1851 till Expressen i februari.

 Foto: Pelle T Nilsson/all over press
Tidigare hade prinsessan Madeleine även en Rolex Submariner. Den fick hon av Jonas Bergström i samband med deras förlovning . Foto: Stefan SöderströmTidigare hade prinsessan Madeleine även en Rolex Submariner. Den fick hon av Jonas Bergström i samband med deras förlovning . Foto: Stefan Söderström

Tidigare hade prinsessan Madeleine även en Rolex Submariner. Den fick hon av Jonas Bergström i samband med deras förlovning.

 Foto: Stefan Söderström

Prinsessan Sofias lyxgåva: En Rolex-klocka

Publicerad

Prinsessan Sofia fick en Rolex-klocka av prins Carl Philip i morgongåva.

Hon är inte den enda i kungafamiljen som äger en kloka från det exklusiva märket.

Chris äger ett tjugotal - och prinsessan Madeleine har en Rolex Daytona i helstål.

Många av medlemmarna i den svenska kungafamiljen har ett stort intresse för exklusiva klockor.

Prinsessan Madeleines make Chris O'Neill är något utav en samlare av Rolex-klockor och har flera dyrbara vintagemodeller.

När Sofia Hellqvist blev prinsessan Sofia med hela svenska folket fick även hon en exklusiv klocka. Som Expressens hovreporter Johan T Lindwall kunde avslöja i söndags gav prins Carl Philip en Rolex i räfflad vitguldsring med diamanter till Sofia i morgongåva.

Klockan är i modellen Rolex Date som ingår i Oysterserien, är cirka 34 millimeter i diameter och kostar cirka 70 000 kronor.

– Det är en klocka som passar en modemedveten kvinna. Ett perfekt val för en prinsessa, sa klockexperten Jesper Marchesini på Nymans Ur 1851 i Stockholm till Expressen då.

LÄS MER: Madeleine och Chris kopierar varandra.

Chris O'Neill samlar på klockor

Den som har störst intresse för klockor i den svenska kungafamiljen är dock onekligen Chris O'Neill. Han ses sällan utan en av sina dyrgripar runt handleden.

I en intervju med The Wall Street Journal i april, som Svensk damtidning citerade i somras, beskrevs Chris O'Neill som en "entusiastisk Rolexsamlare med omkring 20 Rolexklockor".

– Jag tillhör en grupp killar som älskar att samla på mekaniska klockor, sa han då.

Chris äger bland annat två Rolex Daytona - en modell som även hans fru prinsessan Madeleine har en klocka av.

Under ett besök i Gävle i våras matchade de varandra med var sin Daytona.

– Just Daytona är den enskilt svåraste modellen att komma över av Rolex. Det är väldigt få som kommer ut på marknaden varje år och därför blir Daytona så eftertraktad. Dessutom är det ju en fantastiskt vacker modell, sa Jesper Marchesini då.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.