Prinsessan Sofias knep – så dolde hon gravidmagen

Redan mamma till två små prinsar i tät följd, väntar nu ett nytt äventyr. I vår blir prinsparet trebarnsföräldrar.
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip väntar sitt tredje barn. Småbarnsföräldrarna ville själva styra hur graviditeten skulle komma ut – och inför beskedet dolde Sofia gravidmagen aktivt.
Foto: Foto: Linda Broström / Foto: Linda Broström; Kungliga Hovstaterna
Den sista pressbilden på prinsessan innan graviditeten offentliggjordes var beskuren ovanför magen, och prinsessan höll armarna i kors.
Foto: Foto: Victor Ericsson / Foto: Victor Ericsson, Kungl. Hovstaterna / The R

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip väntar sitt tredje barn.

Småbarnsföräldrarna ville själva styra hur graviditeten skulle komma ut – och inför beskedet dolde Sofia gravidmagen aktivt.

Här är hennes modeknep för att dölja gravidmagen.

Det är som bekant inte första gången prinsessan är gravid – och inte heller första gången hon har dolt kroppsförändringen innan hon själv var redo att berätta. När hon väntade prins Gabriel 2017 använde hon sig av klassiska modeknep för att hålla det hemligt. 

Lösa blusar, höga midjor, formlösa raka klänningar och påsydda detaljer var knep prinsessan använde sig av då. Om plaggen dessutom var mönstrade hjälpte det till ännu mer, för att lura betraktares ögon.

Knepen var framgångsrika då, och prinsessan använde sig av dem även nu.

När Sofia och prinsen besökte Värmland i slutet av oktober visade prinsessan upp sig i kjol och en stor, svart tjocktröja under en mönstrad kappa. När hon sen fotograferades utan kappan valde hon att hålla händerna framför magen, något som även Svensk Damtidning noterat.

https://www.instagram.com/p/CG5f7e_nHfr/

Speciella bilder för att dölja

Men det är inte bara med kläderna Sofia har hållit graviditeten hemlig. I och med årets pandemi har de officiella uppdragen varit färre, och via Instagram har prinsessan valt att visa upp sig på mer beskurna bilder, eller bakom skrivbord.

Märk väl att prinsessan bär puffiga och mönstrade kläder här.

Den sista pressbilden på prinsessan innan graviditeten offentliggjordes var också den beskuren ovanför magen, och prinsessan höll armarna i kors.

https://www.instagram.com/p/CHvSRjEn3N6/https://www.instagram.com/p/CIc12VPoPLA/?utm_source=ig_web_copy_link

”Väldigt glada och förväntansfulla”

Hovet har själva berättat att Sofia och Carl Philip valde att hålla graviditeten hemlig för allmänheten, efter att de berättat för familjen.

– Först och främst är prins Carl Philip och prinsessan Sofia väldigt glada och förväntansfulla. Och det gäller också för kungafamiljen, som har känt till det här ett tag, sa hovets informationschef Margareta Thorgren när graviditeten blev offentlig.

– Det är ett glädjebesked att prinsparet nu väntar barn i en tid som annars har varit rätt så dyster, ett barn är ju alltid ett välkommet sådant.

Under hösten har både Sofia och Carl Philip varit sjuka i covid-19, något som gjort att läkare haft extra koll på prinsessans hälsa.

– Prinsessan har haft extraläkare inkopplade med anledning av det. Enligt prinsessans läkare har covid-19-viruset inte påverkat hennes graviditet. Det har naturligtvis varit extrakoller kring prinsessans mående med anledning av att hon är gravid, berättade Margareta Thorgren.

TV:

Prinsparet smittades av covid-19 - men har nu tillfrisknat.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.