Prinsessan Sofia har ett nytt armband med ett gulligt budskap på sin handled. Foto: Sven LindwallPrinsessan Sofia har ett nytt armband med ett gulligt budskap på sin handled. Foto: Sven Lindwall

Prinsessan Sofia har ett nytt armband med ett gulligt budskap på sin handled.

 Foto: Sven Lindwall
På det pärlade armbandet står det "CP Foto: Pelle T Nilsson/All over pressPå det pärlade armbandet står det "CP Foto: Pelle T Nilsson/All over press

På det pärlade armbandet står det "CP <3 S".

 Foto: Pelle T Nilsson/All over press
Sofia har burit armbandet flera gånger tillsammans med sin nya Rolex. Foto: Pelle T Nilsson/All over pressSofia har burit armbandet flera gånger tillsammans med sin nya Rolex. Foto: Pelle T Nilsson/All over press

Sofia har burit armbandet flera gånger tillsammans med sin nya Rolex.

 Foto: Pelle T Nilsson/All over press
Armbandet med en pusselbit – som säljs till förmån för Project Playground – är ett annat armband som ofta pryder Sofias handled. Foto: Martin HoeienArmbandet med en pusselbit – som säljs till förmån för Project Playground – är ett annat armband som ofta pryder Sofias handled. Foto: Martin Hoeien

Armbandet med en pusselbit – som säljs till förmån för Project Playground – är ett annat armband som ofta pryder Sofias handled.

 Foto: Martin Hoeien

Prinsessan Sofias kärlekshyllning till Carl Philip

Publicerad

Prinsessan Sofia bär med sig kärleken till prins Carl Philip i form av ett pärlarmband.

Som Kungliga modebloggen var först med att uppmärksamma bär hon ett smycke där det står "CP hjärta S".

Prinsessan Sofia fick en exklusiv Rolex-klocka från prins Carl Philip i morgongåva efter bröllopet.

Det kunde Expressen avslöja i helgen.

LÄS MER: Prins Carl Philips exklusiva morgongåva till Sofia.

Klockan är i modellen Rolex Date som ingår i Oysterserien. Priset? Cirka 70 000 kronor.

– Det är en klocka som passar en modemedveten kvinna. Ett perfekt val för en prinsessa, sa klockexperten Jesper Marchesini på Nymans Ur 1851 i Stockholm till Expressen då.

Prinsessan Sofias armband

Kungliga modebloggen har tittat närmare på bilderna då Sofia bär klockan. Och hittade då ännu ett kärlekstecken på prinsessans handled.

På ett pärlarmand som Sofia burit flera gånger sedan bröllopet står det nämligen "CP hjärta S".

Vilka personer som bokstäverna syftar på är inte svårt att lista ut.

Det är inte känt om armbandet är en gåva från prins Carl Philip eller någon annan.

"Tyvärr har jag inte någon information om armbandets bakgrund eller om det är en gåva", skriver Daniel Urso, pressekreterare på hovet i ett mejl.

Sofia hyllar ofta Project Playground

Sofias armled pryds ofta av smala silversmycken. Inte sällan från Drakenberg Sjolin eller Sophie by Sophie.

Nästan alltid bär Sofia dessutom armbandet som säljs till förmån för Project Playground - välgörenhetsorganisationen som hon var med och grundade. Armbandet består av en pusselbit i polerat stål och har ett grönt justerbart armband.

 

LÄS MER:

Prinsessan Sofia är inte den enda med exklusiv Rolex.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.