Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sofia hoppade in för Victoria – i ny frisyr

Syntes på röda mattan tillsammans med Prins Carl Philip.
Prinsessan Sofia visade upp sin nya frisyr på galakvällen för demokratin.
Foto: OLLE SPORRONG
Prinsessan Sofia har klippt lugg.
Foto: OLLE SPORRONG

Prinsessan Sofia har inte synts till i offentligheten på över en månad.

Men på måndagskvällen ryckte hon in i coviddrabbade kronprinsessan Victorias ställe – och visade upp en helt ny frisyr.

Det var i början av december vi såg den föräldralediga prinsessan Sofia senast. Men nu, när flera familjemedlemmar blivit sjuka, får hon ställa upp.

På måndagskvällen skulle egentligen kronprinsessan Victoria och prins Daniel närvarat vid tillställningen ”Fira demokratin – 100 år” i Annexet, där riksdagen uppmärksammade att det var 100 år sedan de första fem kvinnorna tog plats i riksdagen. Men eftersom kronprinsessparet insjuknat i covid-19 fick prinsessan Sofia och prins Carl Philip gå i deras ställe.

Lugg och hästsvans

På bilderna från festkvällen syns en glädjestrålande Sofia i en helt ny frisyr, med lugg och en elegant låg hästsvans.

1 000 gäster var till en början inbjudna till galakvällen, men tillställningen bantades ner rejält – till 165 gäster – efter den ökande smittspridningen. Under kvällen bjöds på en ”musikalisk kunskapsresa” som skulle skildra vägen till demokrati och fram till i dag. Sarah Dawn Finer, Jill Johnson och Rebecka Törnqvist deltog i föreställningen.

Prins Oscars söta sång till mamma Victoria

Klipp från TV4:s ”Kungahuset”,

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.