Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Prinsessan Sofias succé: ”Väldigt fint”

Prinsessan Sofia verkar genuint tycka om kläder, tycker Expressens modeexpert Magda Omerspahic. Foto: TOMMY PEDERSEN/TT
Kronprinsessan Victoria bär den trendiga färgkombinationen vinrött och rosa när den italienska presidenten är på statsbesök i Stockholm. Foto: PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES

Hösten är årets stora modeårstid – och prinsessan Sofia och kronprinsessan Victoria har snappat upp några av säsongens hetaste trender. 

Victoria har burit upp vinrött och Sofia har bland annat synts i rutig kappa. 

– Hon bär den här kappan som känns väldigt brittisk i stilen. Hon bär upp den väldigt, väldigt fint, säger Expressens modeexpert Magda Omerspahic. 

Ännu har det inte hunnit bli vinter och alltför kallt. Fortfarande slipper man bylsa in sig total i praktiska – men kanske inte så roliga – plagg från topp till då. 

Hösten är årets stora modeårstid och i veckans avsnitt av ”Kungafamiljen” i Expressen TV tittar Expressens modeexpert Magda Omerspahic närmare på hur våra prinsessor har valt att klä sig under den gångna årstiden. 

Och som vanligt är prinsessorna stilsäkra. Kronprinsessan Victoria har under hösten synts i vinrött – en av säsongens hetaste trendfärger. 

– Hon gillar att matcha mycket, både nagellack och klänning i samma färg. I bland kan det bli lite mycket, men som här med skärpet funkar det väldigt bra, säger Magda Omerspahic. 

Kronprinsessan Victoria bär den trendiga färgkombinationen vinrött och rosa när den italienska presidenten är på statsbesök i Stockholm. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU

När Magda Omerspahic jämför de tre svenska prinsessorna ser hon en tydlig skillnad i vilken stil de väljer. 

– Victoria är lite mer strikt. Hon bär lite mer dräkter och kostymer som hon bär upp väldigt bra. Hon är mer proper och stilig. Madeleine är lite mer flickig i sin stil. Hon vågar lite mer mönster och färg. På Madeleine ser vi också mer dramatiska kläder och mer utländskt mode. 

 

”Hon testar många olika färger och former” 

Och prinsessan Sofia går in någonstans däremellan, tycker Magda Omerspahic. 

– Hon är både prydlig och proper, men kan också vara lite ungdomlig i sin stil, vilket hon också bör vara. Ingen av dem är så gamla att de behöver klä sig alldeles för propert. 

Precis som Victoria har Sofia valt att klä sig trendriktigt i höst. Hon har bland annat synts i rutig kappa – rutigt som också är en av höstens stora trender. 

Prinsessan Sofia verkar genuint tycka om kläder, tycker Expressens modeexpert Magda Omerspahic. Foto: TOMMY PEDERSEN/TT

– Hon bär den här kappan som känns väldigt brittisk i stilen. Hon bär upp den väldigt, väldigt fint, säger Magda Omerspahic. 

Prinsessan Sofia är också den som är mest modig i sina klädval, tycker Magda Omerspahic. 

– Hon testar många olika färger och former och verkar genuint gilla kläder. 

Se hela avsnittet av Kungafamiljen här:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!