Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prinsessan Sofias beslut – kapar alla band till Roberto

Tv-stjärnan togs av polis misstänkt för sexköp.
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia bryter med Paolo Roberto.Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
I kampanjen ”Dyslexialand” har prinsparet samarbetat med personer som nått stor framgång både trots – och tack vare – sin dyslexi. En av profilerna de lyft fram är Paolo Roberto, och han fanns tidigare porträtterad på stiftelsens hemsida.Foto: Instagram
Den 51-årige tv-kändisen och entreprenören erkänt sexköp.Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Prinsessan Sofia.Foto: Karin Törnblom/TT / KARIN TÖRNBLOM
1 / 7

Paolo Roberto har haft ett samarbete med prins Carl Philip och prinsessan Sofia och synts i deras kampanjer.

Efter att den 51-årige tv-kändisen och entreprenören erkänt sexköp kapar prinsparet nu alla band.

”Han har självmant berättat om händelserna vilka inte går i linje med stiftelsens verksamhet och värdegrund”, skriver Margareta Thorgren, hovets informationschef, i ett sms.

En av prins Carl Philips och prinsessan Sofias hjärtefrågor är att öka respekt och förståelse för personer med dyslexi.

I kampanjen ”Dyslexialand” har prinsparet samarbetat med personer som nått stor framgång både trots – och tack vare – sin dyslexi. En av profilerna de lyft fram är Paolo Roberto, och han fanns tidigare porträtterad på prinsparets stiftelses hemsida.

Efter den senaste veckans avslöjande om att Paolo Roberto har köpt sex så kapar prinsparet banden med profilen – något som Svensk dam var först med att rapportera. Paolo Roberto finns inte längre kvar på hemsidan.

Hovet kommenterar – prinsparet tar avstånd

Till Expressen meddelar hovet att Paolo Robertos agerande inte går i linje med stiftelsens värdegrund.

”Stiftelsen har valt att plocka bort Paolo Roberto ur kampanjmaterialet för Dyslexialand. Han har självmant berättat om händelserna vilka inte går i linje med stiftelsens verksamhet och värdegrund”, skriver Margareta Thorgren, hovets informationschef i ett sms.

Prinsparets stiftelse knöt Paolo Roberto till sig 2017 och Kim Waller, generalsekreterare, berättar att de snabbt tog beslutet att radera honom när sexköpet kom till deras kännedom. 

– Det är en specifik satsning vi har gjort, och han är utvald för att han själv är dyslektiker. Det blev väldigt tydligt för oss att det inte går i linje med oss, säger Kim Waller.

På Dyslexialands Instagram-sida presenterades Paolo Roberto som en ”inspirerande person”.

”Dyslexin är ett vapen, inte ett handikapp. Fokusera inte på hindret utan på de saker du vill bli bättre på”, sa han i ett klipp.

 

https://www.instagram.com/p/Bvlbe6RoNBC/

Lämnar flera uppdrag

Paolo Roberto har haft flera lukrativa programledarjobb på TV4, men sparkas nu från kanalen, och förlorar flera andra uppdrag. 

Charlie Forsberg, kommunikationschef på TV4, skriver i ett sms till Expressen: 

”Vi meddelade honom att han inte kommer att leda några tv-program hos oss.”

Paolo Robertos varumärke Paolos, som säljer italienska matvaror, finns hos flera svenska butikskedjor, men efter att Coop gått ut med att man slutar köpa in deras produkter har entreprenören nu petats av de andra delägarna.

Restaurangerna Panefresco skriver i ett pressmeddelande att Paolo Roberto inte längre är ansiktet utåt för dem, och att samarbetet är uppsagt.

Likheterna med tidigare fallet som ledde till fängelse.
Stor insats under måndagen – polis sågs bära ut påsar från misstänkta lokalen i centrala Stockholm.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.