Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prinsessan Sofia talar om näthat på kärleksfestival

Prinsessan Sofia kommer att delta i ett panelsamtal under gratisfestivalen ”Let's make love great again”.Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

På gratisfestivalen Let´s Make Love Great Again kommer prinsessan Sofia att delta i ett panelsamtal om ungas vardag på nätet. 

– Prinsessan har ett jättestort intresse och engagemang för de här frågorna, säger Sofia Ewerlöf, verksamhetschef på prinsparets stiftelse. 

Arrangören Let´s Make Love Great Again och samarbetspartnern Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias Stiftelse arrangerar en gratisfestival som går i kärlekens tecken. Festivalen och manifestationen äger rum 11-12 augusti på gärdet i Stockholm i Stockholm och har kärlek, respekt och vänskap som teman. 

Loreen och Darin uppträder

Förutom artistuppträdanden av bland annat Loreen, Darin, Kaliffa och Mikael Wiehe så kommer flera panelsamtal äga rum med fokus på barn och unga på nätet. På det allra första seminariet kommer prinsessan Sofia att ta plats på scen. 

– Hon ser fram emot det för hon tycker att det är en viktig fråga och hon tycker det känns viktigt att delta, säger Sofia Ewerlöf, verksamhetschef på prinsparets stiftelse. 

 

LÄS MER: Prinsessan Sofias nya sida – på semestern 

 

Panelsamtalet har rubriken ”Barn och ungas nätvardag – utmaningar och möjligheter”.Foto: JOHAN JEPPSSON / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ JOHAN JEPPSSON / IBLAB

 

Panelsamtalet har rubriken ”Barn och ungas nätvardag – utmaningar och möjligheter” och tillsammans med prinsessan Sofia deltar bland annat skådespelerskan Eva Röse, författaren Michaela Forni och kriminalinspektören Per-Åke Wecksell.

Har erfarenhet av näthat

Prinsparets stiftelse driver frågan om näthat och Ewerlöf förklarar att det är en av prinsessan Sofias hjärtefrågor.  

– Prinsessan har dels en del erfarenheter själv från att ha varit utsatt av näthat, men främst har hon vänt det till en kraft för att göra någonting för alla barn och unga. Det finns en hel del problematik kring näthat och mobbning och det påverkar ju våra barn och unga. Hon har ett väldigt stort allmänt intresse för just barn och ungdomar så då känns den här frågan väldigt aktuell och viktig för henne. 

På festivalens allra första panelsamtal kommer prinsessan Sofia att delta tillsammans med personer som Michaela Forni och Eva Röse. 

 

LÄS MER: Madeleines vändning med Sofia – efter alla år 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.