Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prinsessan Sofia: "Nu ska jag hem och fira"

Strax innan klockan fem på tisdagseftermiddagen var prinsessan Sofia klar med dagens arbete.Foto: Pelle T Nilsson/STELLA PICTURES
Sofia deltog i Stiftelsen Sjukvårdens Ledarskapsakademis "Ledarskapsdag" vid Karolinska institutet i Solna.Foto: Pelle T Nilsson/STELLA PICTURES

– Nu ska jag hem och fira!

Prinsessan Sofia var laddad för födelsedagskalas när hon var klar med dagens arbete.

Strax innan klockan fem på tisdagseftermiddagen var prinsessan Sofia klar med dagens arbete.

Hon deltog i Stiftelsen Sjukvårdens Ledarskapsakademis "Ledarskapsdag" vid Karolinska institutet i Solna. Där delade Sofia ut priser till framtidens ledare.

– Grattis på födelsedagen, sa moderatorn Christina Kennedy, chefredaktör för Dagens Medicin, när prinsessan anlände.

Tisdagen var nämligen speciell i den kungliga familjen. Prinsessan Sofia firade sin 32-årsdag.

Höll upp näven i luften

Efter avslutat arbete gratulerades hon på födelsedagen av Expressen:

– Tack så mycket, vad snällt. Nu ska jag hem och fira, sa hon och höll upp näven i luften.

Under dagen har prinsessan Sofia uppvaktats av nära och kära. Inget officiellt firande har anordnats, men allmänheten har haft möjlighet att skicka in grattishälsningar på kungahusets hemsida och i sociala medier.

– Det kommer att uppmärksammas på webben och i sociala medier, som vi alltid gör i någon form när någon i den kungliga familjen fyller år, har Margareta Thorgren, informationschef vid hovet, tidigare berättat.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.