Prinsessan Sofia i Älvdalen i sobert svart och supertrendig färg på håret. Sombre eller möjligen bronde - färgningen som vuxit sig allt mer populär i Sverige.Prinsessan Sofia i Älvdalen i sobert svart och supertrendig färg på håret. Sombre eller möjligen bronde - färgningen som vuxit sig allt mer populär i Sverige.

Prinsessan Sofia i Älvdalen i sobert svart och supertrendig färg på håret. Sombre eller möjligen bronde - färgningen som vuxit sig allt mer populär i Sverige.

Prinsessan Sofia klär sig alltid stilfullt. Dessutom har hon stenkoll på de senaste trenderna - spana till exempel in prinsessans hårfärg! Foto: Pelle T Nilsson/ALL OVER PRESSPrinsessan Sofia klär sig alltid stilfullt. Dessutom har hon stenkoll på de senaste trenderna - spana till exempel in prinsessans hårfärg! Foto: Pelle T Nilsson/ALL OVER PRESS

Prinsessan Sofia klär sig alltid stilfullt. Dessutom har hon stenkoll på de senaste trenderna - spana till exempel in prinsessans hårfärg!

 Foto: Pelle T Nilsson/ALL OVER PRESS
Under senare år har ombren - en hårfärgningsvariant där mörkt övergår i ljust blivit allt populärare. Sofias snygga färger är en variant på den och kallas bronde - brown ombre. Foto: Pelle T Nilsson/ALL OVER PRESSUnder senare år har ombren - en hårfärgningsvariant där mörkt övergår i ljust blivit allt populärare. Sofias snygga färger är en variant på den och kallas bronde - brown ombre. Foto: Pelle T Nilsson/ALL OVER PRESS

Under senare år har ombren - en hårfärgningsvariant där mörkt övergår i ljust blivit allt populärare. Sofias snygga färger är en variant på den och kallas bronde - brown ombre.

 Foto: Pelle T Nilsson/ALL OVER PRESS
Prinsessan Sofia var för dagen klädd i svartvitt från topp till tå. Den söta mönstrade tunikaklänningen kommer från Indiska och kostar 399 kronor. Foto: Pelle T Nilsson/ALL OVER PRESSPrinsessan Sofia var för dagen klädd i svartvitt från topp till tå. Den söta mönstrade tunikaklänningen kommer från Indiska och kostar 399 kronor. Foto: Pelle T Nilsson/ALL OVER PRESS

Prinsessan Sofia var för dagen klädd i svartvitt från topp till tå. Den söta mönstrade tunikaklänningen kommer från Indiska och kostar 399 kronor.

 Foto: Pelle T Nilsson/ALL OVER PRESS
Sofias klänning kommer från Indiska. Modellen heter Trixie och kostar 399 kronor. Foto: IndiskaSofias klänning kommer från Indiska. Modellen heter Trixie och kostar 399 kronor. Foto: Indiska

Sofias klänning kommer från Indiska. Modellen heter Trixie och kostar 399 kronor.

 Foto: Indiska
Svarta stövletter med spetsig tå. Foto: Pelle T Nilsson/ALL OVER PRESSSvarta stövletter med spetsig tå. Foto: Pelle T Nilsson/ALL OVER PRESS

Svarta stövletter med spetsig tå.

 Foto: Pelle T Nilsson/ALL OVER PRESS
Prinsen var klädd i mörkgrå kostym matchad med klarblå slips, prinsessan Sofia bar för dagen svartvitmönstrad klänning och svart kort jacka. Foto: Pelle T Nilsson/ALL OVER PRESSPrinsen var klädd i mörkgrå kostym matchad med klarblå slips, prinsessan Sofia bar för dagen svartvitmönstrad klänning och svart kort jacka. Foto: Pelle T Nilsson/ALL OVER PRESS

Prinsen var klädd i mörkgrå kostym matchad med klarblå slips, prinsessan Sofia bar för dagen svartvitmönstrad klänning och svart kort jacka.

 Foto: Pelle T Nilsson/ALL OVER PRESS

Prinsessan Sofia i årets hetaste hårfärg

Publicerad

Prinsessan Sofia gästar i dagarna sin hembygd i Dalarna.

Resegarderoben har gått i svart och vitt och knallrött matchat med trendiga stövletter.

Pricken över i har varit Sofias trendiga hår som synts särskilt tydligt i oktoberljuset.

Spana in prinsessans trendiga bronde!

Prinsparet reser i dagarna två runt i Dalarna, prinsessan Sofias hemtrakter.

Besök på porfyrverk i Älvdalen stod på agendan under parets andra dag i landskapet och prinsessan såg särskilt glad ut över att vara på plats.

Under måndagen var Sofia klädd långbyxor i svart, svartvit topp och knallröd kappa. En kappa som hon lånat av sin svägerska kronprinsessan Victoria.

Prinsessan Sofia i kort jacka

För tisdagens utflykter klädde sig prinsessan i en kort svart jacka och en svartvitmönstrad kort klänning. Klänningen kommer från Indiskas höstkollektion och modellen kallas Trixie. Den lilla dalahästen fick följa med även i denna outfit och var fäst på jackkragen. Håret bar Sofia utsläppt och stylat i stora lösa lockar.

Läs också: 11 hemligheter de med drömhår har koll på

Sofia i trendig bronde

Och det lockade håret lyfte särskilt fram Sofias bronde - ett sätt att färga håret som blivit allt populärare under senare år. En bronde, eller brun ombre som det egentligen kallas, är en slags färgad utväxt där längderna är något ljusare än håret på hjässan.

– Denna variant är för brunhåriga till ljusbrun/mörkblond. Hårbotten är mörkbrun och blir gradvis ljusare brun mot topparna som i slutändan blir mörkblonda, berättade frisören Elin Johansson för Allt om Mode tidigare.

Prinsessan Sofias mörka naturliga hårfärg övergår stegvis i en ljusare brun nyans.

 

√ Läs också: Ombre - allt du vill veta om den heta hårfärgstrenden

Prinsessan väljer att bära sitt utsläppt hår i mittbena vilket ger en fin inramning till ansiktet.

De trendiga stövletterna från föregående dag fick hänga med prinsessan även till Älvdalen.

√ Läs också: Höstens snyggaste stövletter och boots

 

Under tisdagen kommer prinsessan Sofia och prins Carl Philip även hinna med en tur till Grövelsjön.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.