Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Prinsessan Sofia är utsedd till världens bäst klädda kunglighet

Utdrag ur intervju med prinsparet från december – om framtiden.
Prinsessan Sofia vid Nobelbanketten 2019.
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Prinsessan Sofia 2019.
Foto: MATTIAS HELLSTRÖM / SPA
Prinsessan Sofia besöker Bris.
Foto: OLA AXMAN / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

Snyggt jobbat, Sofia!

Det amerikanska magasinet InStyle har nu utsett prinsessan av Sverige till världens bäst klädda kunglighet.

Världen har fått upp ögonen för kungahusets modelejon. Nu är det vår svenska prinsessa Sofia som hyllas för sin stil. Det är det amerikanska modemagasinet Instyle som utsett henne till ”världens bäst klädda kunglighet”.

Motiveringen lyder bland annat: 

”Samtidigt som Sofias utstyrslar definitivt lever upp till en kunglig standard (de är alltid blygsamma och eleganta), så är hon inte rädd att testa de senaste trenderna, starka färger och accessoarer som säger något. Det är inte bara andra kungligheter som borde ta intryck av henne. Vi har också lärt oss något av henne”, skriver Instyle

”Vi är förälskade”

Magasinet har radat upp 30 bilder som fungerar som exempel på Sofias modesinne. Bland kreationerna som listas finns bland annat klänningen hon bar på prinsessan Madeleines bröllop samt hennes egen bröllopsklänning.

Prinsessan Sofia och Prins Carl Philip gifte sig den 14 juni 2015.
Foto: OLLE SPORRONG

InStyle skriver också att de ”fortfarande är förälskade” i klänningen som prinsessan bar på middagen innan hennes och prins Carl Philips bröllop. Även vår svenska kunglighets öga för detaljer och hennes känsla för att våga experimentera och ta risker, lyfts av modemagasinet.

Det här är: Kung Carl XVI Gustaf.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.