Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prinsessan Margarets exmake död – blev 86

Lord Snowdon, 86, tidigare make till prinsessan Margaret, är död. Här tillsammans med Margaret 1960.
Foto: Daily Mail/Rex/Shutterstock / DAILY MAIL/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Lord Snowdon blev 86 år.
Foto: Newspapers/Rex/Shutterstock / NEWSPAPERS/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Även här tillsammans med Margaret 1960.
Foto: Of Plymouth/Rex/Shutterstock / OF PLYMOUTH/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Relationen mellan de två har präglats av dramatik och i nästan ett decennium var giftermålet ständigt uppe på tapeten i brittisk tabloidpress.
Foto: Sketch Rota/Rex/Shutterstock / SKETCH ROTA/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Lord Snowdon, 86, tidigare make till prinsessan Margaret av Storbritannien, är död.

Enligt BBC var han omgiven av sin närmaste familj i hemmet när han gick bort i stillsamhet.

Antony Armstrong-Jones fick titeln lord Snowdon när han gifte sig med prinsessan Margaret, grevinna av Snowdon, i maj 1960.

På fredagseftermiddagen meddelade familjen till lord Snowdon att han avlidit 86 år gammal. Enligt BBC var han omgiven av sin familj i hemmet och gick bort i stillsamhet.

Lord Snowdons yrke var fotograf.

Relationen mellan de två har präglats av dramatik och i nästan ett decennium var giftermålet ständigt uppe på tapeten i brittisk tabloidpress. Deras äktenskap har varit betydligt mer öppet och frisinnat än Margarets syster, drottning Elizabeths, relation med prins Philip.

Vigseln ägde rum i Westminster Abbey i London. De fick två barn ihop, sonen David och dottern Sarah.

Lord Snowdon blev 86 år.
Foto: Martin Stenning/Rex/Shutterstock

"Oförmögen att vara trogen"

Men äktenskapet gick i kras efter 18 år. I en dödsruna publicerad av BBC står det att Snowdon var en charmör som tycktes vara "oförmögen att vara trogen".

Enligt Sky News har drottning Elizabeth, prinsessan Margarets syster, informerats om dödsfallet men avstått från att kommentera det hela i pressen.

Äktenskapet med lord Snowdon var Margarets första som kom efter en kärleksskandal som spelades upp inför öppen ridå när Margaret förälskade sig i överstelöjtnanten Peter Townsend.

Prinsessan Margaret och Lord Snowdons bröllop.
Foto: Sketch Npa Rota/Rex/Shutterstock

Prinsessan Margaret är syster till Storbritanniens drottning

När deras kärlek blev offentlig utlöstes en svår regeringskris där ministrar hotade att avgå. 1955 meddelade Margaret att hon och Townsend inte tänkte gifta sig.

Fem år senare gifte hon sig med Antony Armstrong-Jones. De skilde sig 1976 och skilsmässan trädde i kraft två år senare, i juli 1978. Han behöll dock titeln lord Snowdon.

Prinsessan Margaret var syster till drottning Elizabeth av Storbritannien. Hon gick bort i februari 2002 efter att ha drabbats av en stroke. Hon var då 71 år gammal.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.