Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Prinsessan Madeleines sorg – kan missa julfirandet

Prinsessan Madeleine med Christopher ONeill och barnen prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne.
Foto: ANNA-LENA AHLSTRÖM / KUNGAHUSET
En bild på prinsessan Madeleine och barnen från den senaste högtiden, halloween.
Foto: Privat / Instagram
Prinsessan Madeleine.
Foto: GÖRAN GRANLUND / STELLA PICTURES STELLA PICTURES

Coronapandemin kan ställa in julfirandet för delar av kungafamiljen.

Prinsessan Madeleine och familjen ser ut att bli kvar i USA och Florida under julen.

– Det kan bli svårt eftersom vi är i en pandemi, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Prinsessan Madeleine, Chris och deras tre barn flyttade till Florida för drygt två år sedan. Sedan dess har de anpassat sig till livet i delstaten, barnen går i skolan och har diverse fritidsaktiviteter på fritiden. 

I Sverige är de inte överdrivet ofta, men högtider har prinsessan Madeleine alltid värdesatt att fira ”hemma” i Sverige. 

I år ser det ut att bli annorlunda. Med nuvarande pandemiska situation ser det ut som att familjen inte kommer kunna resa hem till Sverige för drottningens födelsedag 23 december, eller för julfirandet, meddelar hovet. 

– Prinsessan Madeleine bor ju i Florida och där är det hårdare restriktionerna som gäller. Och familjen följer dem. Därför kan det bli svårt eftersom vi är i en pandemi, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Kan bli digitalt julfirande på slottet

Påsken spenderades också den i Florida för prinsessan Madeleine och familjen. I och med de dåvarande restriktionerna kunde inte de andra medlemmarna av kungafamiljen åtnjuta ett fullskaligt firande med hela familjen.

Hur det blir under julen är ännu inte fastställt. I och med regeringens förslag gällande nya restriktioner, som statsminister Stefan Löfven tillkännagav under måndagen, så finns risken att julfirandet blir av samma karaktär som påskfirandet.

Då tvingades kungafamiljen skicka sina glada hälsningar via videolänk.

https://www.instagram.com/p/B-1QTxNgZnX/
Madeleine berättar – uppmaningen till andra föräldrar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.