Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Prinsessan Madeleines plan för lyxmiddagen

Prinsessan arbetar själv med Childhood och hennes barnbok ”Stella och hemligheten” är en del av det arbetet. Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT NYHETSBYRÅN
Prinsessan Madeleine är i Sverige för att fira Childhoods 20-årsjubileum. Foto: Olle Sporrong

Prinsessan Madeleine är i Sverige för att fira Childhoods 20-årsjubileum. 

Och festen väntas bli något alldeles extra.

Det är prinsessan själv som ligger bakom tillställningen på Tyrol i Stockholm – med lite hjälp från sina nära vänner. 

I dag är prinsessan Madeleine på svensk mark igen. Hon har kommit tillbaka för att fira att drottning Silvias välgörenhetsstiftelse Childhood fyller 20 år. Prinsessan arbetar själv med organisationen och hennes barnbok ”Stella och hemligheten” är en del av det arbetet. 

Men under torsdagen tar hon också ansvar för festligheterna. Enligt Åsa Andreasson Åkerström, kommunikationsansvarig på World Childhood Foundation, kommer prinsessan själv stå bakom kvällens välgörenhetsmiddag. Det säger hon till Svensk Dam. Men hon står inte alldeles ensam som arrangör. Till sin hjälp har hon nära vännerna Katarina von Horn, Louise Thott, Lovisa de Geer och Ingegerd von Porat.

Middagen hålls på en kunglig favorit

Louise Thott är bland annat en av prinsessan Madeleines allra närmaste vänner. Hon är fadder till prinsessan Leonore och Madeleine var tärna när Louise Thott gifte sig med Gustav Thott.

Torsdagens stora middag kommer att hållas på restaurang Tyrol i centrala Stockholm. En plats som drottning Silvia gästat vid flera tillgångar. 

Men prinsessan Madeleines Sverige-resa innebär inte bara festligheter. Familjen har stannat kvar i Miami, samtidigt som prinsessan själv kommer att tillbringa en stor del av sin resa med att arbeta med sin bok.

– Arbetet innebär interna möten och arbete kring boken. I samband med ett boksläpp, som är mindre än ett halvår bort, så är det massa olika frågor som ska beslutas, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef.