Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prinsessan Madeleines hjälp – barnflicka från England

Prinsessan Madeleine bor numera i Miami i den amerikanska delstaten Florida.Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PATRIK ÖSTERBERG / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

Bopålarna är numera placerade i Miami, Florida för prinsessan Madeleine, hennes make och deras tre barn.

Där har Madde anställt en barnflicka – som kommer från England – skriver Svensk Damtidning.

– Vi har en fast regel när det gäller barnflickorna, och det är att aldrig nämna dem vid namn. Det ligger inom den privata delen, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Prinsessan Madeleine och maken Chris O'Neill lever ett drömliv i palmernas Florida, USA.

Nya huset är 750 kvadratmeter stort, har sju sovrum, vinkällare och dubbla pooler. I trädgården finns exotiska fruktträd – mango, lime, avokado och papaya.

– Det är ett spännande äventyr, har Madeleine tidigare berättat för Expressen.

Hovet hemlighetsfullt

Hovet var länge hemlighetsfullt kring  Madeleines flytt till USA, och ville inte berätta var i Florida familjen skulle bo. 

Många trodde därför att de skulle flytta till Chris O’Neills 309 kvadratmeter stora semesterhus i West Palm Beach, men det huset såldes i somras med en vinst på närmare 15 miljoner kronor.

I stället valde familjen att bosätta sig i ett lummigt villaområde i Miami. 

– Vi trivs jättebra, barnen är väldigt glada i sina nya skolor och det fungerar jättebra, sade Madeleine i början på oktober i en stor intervju på FN:s högkvarter i New York.  

Madeleine och hennes make, Chris O'Neill, med två av familjens tre barn.Foto: TT

Barnflickan hjälper till med barnen

Nu berättar Svensk Damtidning att Madeleine ibland anlitar en barnflicka till de tre barnen – minstingen Adrienne och hennes äldre syskon Leonore och Nicolas.

Och när Madeleine behöver barnpassning ringer hon en och samma barnflicka som ursprungligen kommer från England.

– Hon är inte anställd utan behjälplig vid behov, har hovets informationschef Margareta Thorgren förklarat för Svensk Damtidning.

”Ligger inom den privata delen”

När Expressen pratar med Margareta Thorgren är hon fåordig i ämnet:

– Vi har en fast regel när det gäller barnflickorna, och det är att aldrig nämna dem vid namn. Det ligger inom den privata delen.

Madeleine försöker arbeta så mycket hon hinner med välgörenhetsorganisationen Childhood.

– Eftersom Childhood nu också finns i USA, så har Madeleine möjlighet att jobba lite mer aktivt. Men med tre småbarn är det mer på sikt. Det tar ju sin tid att komma in i vardagen i ett nytt land, förklarar Margareta Thorgren.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.