Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prinsessan Madeleines glädjeyra – om Sverige

Childhood-priset delades ut på måndagskvällen.
Prinsessan Madeleine är på blixtvisit i Stockholm, bland annat för att delta i Nobelbanketten. Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Middagar, samtal och tid med familjen. 

Prinsessan Madeleine verkar stortrivas under sin blixtvisit. 

”Glad att vara i Sverige”, skriver hon på Instagram. 

Under helgen landade prinsessan Madeleine i Sverige med ett par intensiva dagar framför sig, skriver Svensk Dam. Hon inledde sitt korta Sverigebesök med närvaro på utdelningen av Childhood-priset, ett evenemang som hölls i Telias lokaler i Solna. 

Trots ett späckat schema med Nobelprisutdelning, Nobelmiddag och kungens middag för Nobelpristagarna verkar prinsessan ha hunnit njuta lite av sin vistelse också. 

På Nobeldagens morgon delade hon en bild på en snötäckt vy, tagen från Hovstallet och skrev: ”Vacker vintermorgon i Stockholm”. Att kortet är taget just där är ingen slump. Madeleine, Chris och barnen bor nämligen alltid i en lägenhet på Hovstallet på Östermalm i Stockholm när de är på besök från Florida. 

https://www.instagram.com/p/B54rahBj7FT/?utm_source=ig_web_copy_link

Skrattade gott 

Madeleine har också hunnit med att dela några glada stunder tillsammans med sina syskon och deras respektive. 

Inför Nobelbanketten samlades nämligen kungahusets unga garde en stund, avskiljt från festligheterna. 

Kungahuset passade på att dela en Instagrambild från sammankomsten i kulisserna, tagen på Kungliga slottet – innan banketten drog i gång. 

På kortet syns prinsessan Madeleine, kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip och prinsessan Sofia skratta riktigt gott tillsammans.

Efteråt var det sedan dags för Nobelmiddag. Prinsessan Madeleine satt placerad mellan årets Nobelpristagare i kemi, professor M. Stanley Whittingham och professor William G. Kaelin Jr, Nobelpristagare i fysiologi eller medicin. Under måltiden syntes Madeleine samtala intresserat med sina båda bordsgrannar och såg ut att ha en lyckad kväll.  

https://www.instagram.com/p/B5555YjAvor/?utm_source=ig_web_copy_link

”Glad” 

Nu passar Madeleine på att skicka en hälsning till sina följare – där hon berättar om upplevelsen av sin Sverigevistelse. 

Iklädd sin flärdfulla Nobelkreation, med en vit päls över axlarna, poserar Madeleine glatt framför en julgran. 

”Glad att vara i Sverige och att få fira vetenskapliga framsteg vid årets Nobelfest”, skriver prinsessan till bilden. 

Det är första gången på två år som Prinsessan Madeleine deltar i både Nobelprisutdelningen och Nobelbanketten. Dock har hon valt att resan ensam den här gången, familjen väntar hemma i Florida. Men de behöver inte vänta så länge.

– Eftersom hon är ensam och Chris är hemma med barnen så kommer hon åka tillbaka strax efter Nobel, har hovets informationschef, Margareta Thorgren, tidigare berättat. 

https://www.instagram.com/p/B57attgDUUy/?utm_source=ig_web_copy_link

Så klädde sig nobelgästerna: ”En solklar femma”

Lisa Pettersson och Fredrik af Klercker har satt betyg på Nobelgästerna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.