Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prinsessan Madeleines glädje på födelsedagen

Prinsessan Madeleine fyller 37 år i dag.
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK
Foto: ANNA-LENA AHLSTRÖM / KUNGAHUSET

I dag viftar de svenska flaggorna in prinsessan Madeleines 37-årsdag.

Och mot alla odds är hela familjen samlad hemma i Sverige.

– De fick vänta en vecka på grund av sin sjukdom, säger Margareta Thorgren, som är informationschef för hovet.

För en vecka sedan låg de två äldsta barnen, prinsessan Leonore och prins Nicolas hemma i Florida med hög feber och öroninflammation.

Chris O'Neill hade stuvat om i schemat för att kunna vara med under den fullspäckade veckan i Sverige. Men sen kom sjukdomsbeskedet som hotade att hålla familjen isär.

Medan prinsessan Madeleine reste till Sverige tillsammans med prinsessan Adrienne, för att delta under det traditionsenliga nationaldagsfirandet på Skansen, fick planet till Sverige ställas in för resten av familjen.

– Det var inte lämpligt för dem att flyga, sa Ulrika Näsholm, informationssekreterare vid hovet tidigare till Expressen.

De hade en fullspäckad vecka framför sig med nationaldagsfirande den 6 juni, Chris och prinsessan Madeleines årsdag två dagar senare, och prinsessan Madeleines 37-års dag på det.

Chris O'Neill missade nationaldagen

Chris och barnen missade det traditionella nationaldagsfirandet på Skansen. Och ingen visste om familjen skulle kunna återförenas i tid till födelsedagen.

Men olycksvindarna vände när Chris dök upp till bröllopsdagen. Och nu kom beskedet att även barnen har anlänt i tid till prinsessan Madeleines födelsedag.

Mot alla odds är hela familjen samlad i Sverige inför prinsessan Madeleines födelsedag. Som firas tillsammans med familjen.

– Hon firar sin födelsedag tillsammans med nära och kära, tillsammans med familjen. Hon firar privat, så det är inget officiellt firande, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Stora delar av sommaren kommer prinsessparet tillbringa i Sverige.

– Framförallt i juli månad är de på Solliden på Öland, som de brukar vara, säger Margareta Thorgren.

https://www.instagram.com/p/ByhSn0Tgti6/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.