Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya detaljer om Madeleines bok

Prinsessan debuterar som författare med boken ”Stella och hemligheten”.
Prinsessan Madeleine. Foto: Charles Lidbom
Prinsessan Madeleine. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Prinsessan Madeleine. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

Prinsessan Madeleine debuterar som barnboksförfattare.

Boken ”Stella och hemligheten” vänder sig till barn i lågstadieåldern och deras föräldrar.

– I flera år har vi längtat efter att vår bok ska bli verklighet, säger prinsessan Madeleine i ett uttalande på Facebook.

Det är knappt två sedan prinsessan Madeleine först avslöjade, i en intervju med Expressen, att hon planerade att skriva en egen barnbok.

Och på måndagen kom det första beskedet från hovet om att prinsessan snart debuterar som författare.

– Det här är något där prinsessan känner ett starkt engagemang. Det är en svår uppgift att skriva till barn om rätt så svåra saker, därför har det tagit så lång tid, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

"Prinsessan Madeleine har deltagit i allt arbete"

Boken ”Stella och hemligheten” är skriven i samarbete med Karini Gustafson-Teixeira och Marie Oskarsson. Den handlar om integritet, självkänsla och förtroende.

I ett inlägg på Facebook berättar prinsessan själv om hur hon sett fram emot att bokprojektet skulle förverkligas:

– I flera år har vi längtat efter att vår bok, "Stella och hemligheten", ska bli verklighet. Vi hoppas att boken kommer kunna bidra i samtalen mellan barn och vuxna om svåra ämnen som gränsdragningar, barns rättigheter och hur man hanterar sådana situationer, säger prinsessan Madeleine..

Prinsessan Madeleine har deltagit i allt arbete runt boken, och även varit den som kom på själva grindidén till handlingen.

– Det här är en bok som prinsessan haft idéer om sen många år tillbaka. Sen naturligtvis när man får egna barn så blir man kanske ännu mer engagerad i vikten av att prata med barn, säger Margareta Thorgren.

 Boken släpps i början av juni.

– Det här är en bok som först ges ut här i Sverige, men den angår alla. Det är en bok som är skriven för alla barn i världen, säger Margareta Thorgren.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.