"Vi får se, framöver, vad det kommer att bli. Ni kommer att få veta mer", säger prinsessan Madeleine. Foto: Olle Sporrong"Vi får se, framöver, vad det kommer att bli. Ni kommer att få veta mer", säger prinsessan Madeleine. Foto: Olle Sporrong

"Vi får se, framöver, vad det kommer att bli. Ni kommer att få veta mer", säger prinsessan Madeleine.

 Foto: Olle Sporrong
Prinsessan Madeleine berättade om sina bokplaner i samband med att hon invigde ”Room for Children” på Southbank Centre i London. Foto: Olle SporrongPrinsessan Madeleine berättade om sina bokplaner i samband med att hon invigde ”Room for Children” på Southbank Centre i London. Foto: Olle Sporrong
Prinsessan Madeleine berättade om sina bokplaner i samband med att hon invigde ”Room for Children” på Southbank Centre i London. Foto: Olle Sporrong

Prinsessan Madeleine skriver på en ny bok

Publicerad

Prinsessan Madeleine planerar att göra författardebut.

I hemlighet har hon börjat skriva på en bok.

– För tillfället kan jag bara säga att det kommer att bli roligt, säger hon.

Prinsessan Madeleine kommer i framtiden inte bara att bära titeln prinsessa. Framöver kan också titeln som författare läggas till cv:t.

I hemlighet har hon nämligen börjat skriva på en bok.

Madeleine berättar själv om sitt projekt för Expressen efter att hon fått frågor om hur hon tillbringar dagarna i London, där hon bor med familjen.

– Det är inte så att jag inte gör något alls. Visst, jag är mycket med mina barn, men sedan har jag mitt Childhood-engagemang som tar en del av min tid. Och sen håller jag på med ett eget projekt, mitt bokprojekt.

Vad är det då?

– Jaa, säger prinsessan skrattande och säger hemlighetsfullt att hon inte kan säga något mer.

– Men det ligger inom barnboksvärlden. Så vi får se, framöver, vad det kommer att bli. Ni kommer att få veta mer.

Madeleine: "Det känns kul"

Prinsessan Madeleine berättade om sina bokplaner i samband med att hon invigde ”Room for Children” på Southbank Centre i London. Det är ett barnboksbibliotek med ett koncept som kommer från ”Rum för barn” på Kulturhuset i Stockholm.

"Det känns väldigt kul", säger prinsessan Madeleine om författarplanerna.Foto: Olle Sporrong

Hon berättade då om vilken betydelse som litteratur haft för henne under barndomen:

– Böcker är verkligen något man kan uppmana att alla föräldrar sitter ner med sina barn, tar den stunden och läser en bok tillsammans.

Barnboksprojektet har kommit till på initiativ av prinsessan Madeleine och tidsplanen för projektet ligger på omkring ett år.

– För tillfället kan jag bara säga att det kommer att bli roligt. Det känns väldigt kul.

Inte ensam kunglighet

Prinsessan Madeleine är inte den första kungligheten att ge ut en bok. Prins Bertil har bland annat gett ut boken ”Prins Bertil berättar” ihop med författaren Lars Ekegren.

Så sent som 2016 gjorde även prinsessan Christina, kungens syster, debut som författare med faktaboken ”Dagar på Drottningholm” som handlar om Drottningholms slott. Boken skrev hon ihop med Carl Otto Werkelid.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.