Prinsessan Madeleine med vännen Katarina von Horn möttes upp en kort stund före det vankades långlunch med kompisgänget. Foto: ALEX LJUNGDAHLPrinsessan Madeleine med vännen Katarina von Horn möttes upp en kort stund före det vankades långlunch med kompisgänget. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Prinsessan Madeleine med vännen Katarina von Horn möttes upp en kort stund före det vankades långlunch med kompisgänget. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Prinsessan Madeleine är höggravid och väntar sitt tredje barn i mars. Foto: ALEX LJUNGDAHLPrinsessan Madeleine är höggravid och väntar sitt tredje barn i mars. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Prinsessan Madeleine är höggravid och väntar sitt tredje barn i mars. Foto: ALEX LJUNGDAHL

Prinsessan Madeleine samlar vännerna före sin förlossning

Publicerad

Prinsessan Madeleine har landat i Sverige.

Nu rör det sig om veckor, kanske dagar, tills en ny familjemedlem väntas i prinsessfamiljen.

Inför förlossningen samlade hon sina närmaste vänner för en långlunch på innekrogen Riche i Stockholm.

För en vecka sedan landade prinsessan Madeleine, Chris O'Neill och barnen Leonore, 4, och Nicolas, 2, på svensk mark.

De har gjort en tillfällig avstickare från London till Stockholm för att förbereda sig för den stundande förlossningen.

Det är ju i mars som familjen ska utökas från fyra till fem och en ny familjemedlem väntas.

Och nu rör det sig om veckor, kanske dagar, tills prinsessan Madeleines beräknade förlossningsdatum inträffar.

Inför förlossningen valde Madeleine att på torsdagen samla sina närmaste vänner för en långlunch på Riche.

Strax efter tolv mötte hon upp väninnan Katarina von Horn, 38, i närheten av Hovstallet på Östermalm där Madeleine bor under tiden hon är i Stockholm. 

Prinsessan Madeleine med vännen Katarina von Horn möttes upp en kort stund före det vankades långlunch med kompisgänget.Foto: ALEX LJUNGDAHL

Katarina har vuxit upp med Madeleine och fick för lite mer än två år sedan hedersuppdraget att bli fadder åt prins Nicolas – Madeleines och Chris son.

Åt lunch på innekrogen Riche

Bekvämt nog ligger ett av tjejgängets stammisställen – innekrogen Riche – ett stenkast bort från lägenheten och där mötte Madeleine och Katarina upp två ytterligare väninnor.

Det blev en långlunch inne på restaurangen Riche på Birger Jarlsgatan i Stockholm, ett stenkast från där prinsessan Madeleine bor.Foto: ALEX LJUNGDAHL

Inne på restaurangen tog gänget ett avskilt bord för att kunna sitta i fred och prata om allting som de har missat. 

Madeleine har ju inte varit i Stockholm sedan i julas och även om de håller mycket kontakt via sociala medier – där Madeleine har ett privat konto på Instagram som hon flitigt använder för att dela med sig av sitt liv till sina mest betrodda vänner – så är det förstås något alldeles särskilt att ses i verkligheten.

Madeleine är höggravid och väntar sitt tredje barn i mars.Foto: ALEX LJUNGDAHL

Tog lunch i två timmar

I nära två timmar satt vännerna inne på Riche innan de kom ut. De gick runt hörnet innan de skildes åt. Prinsessan Madeleine och Katarina von Horn gick då tillsammans mot Hovstallet.

Ett av de stora samtalsämnena bland prinsessväninnorna just nu är det stundande bröllopet mellan Madeleines bästa vän Louise "Lussan" Gottlieb, 35, och Gustav Thott, 40.

"Lussan" deltog dock inte i lunchen som Madeleine hade på Riche under torsdagen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.