Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prinsessan Madeleine och Chris har blivit vaccinerade

Sommarplanerna för paret efter vaccineringen – hoppas på resa till Sverige
Foto: PATRICK VAN KATWIJK / DPA/IBL
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD/IBL IBL BILDBYRÅ

Att vara fast i den hårt coronadrabbade delstaten Florida har inte varit lätt för prinsessan Madeleine och Chris O'Neill. 

Men nu kommer en vändning – de har blivit vaccinerade – och en sommar i Sverige är nu förhoppningen. 

– Prinsessan och familjen har inte varit i Sverige på ett och ett halvt år och det är en förhoppning att prinsessfamiljen ska kunna komma till Sverige i sommar, säger hovets informationschef Margareta Thorgren. 

Den senaste tiden i USA har varit tuff för prinsessan Madeleine och Chris O'Neill i Florida, USA. Prinsessfamiljen har varit fast i den svårt coronadrabbade delstaten, där restriktionerna är hårda. 

När SVT:s ”Året med kungafamiljen” visades i december berättade Madeleine om den tuffa omställningen.

– Nu när jag tittar tillbaka.. Om någon skulle ha sagt till mig att vi skulle behöva hållas inomhus i fem månader, knappt få gå ut, ha alla barnen hemma och ha hemmaskolning från åtta till tre så vet jag nog inte om jag skulle börja skratta eller gråta, sa prinsessan i programmet.

– Det är nästan ett år sedan jag var hemma och det är klart man saknar familj och vänner jättemycket. Barnen frågar nästan varje dag: ”när får vi åka till Sverige?”. Vi alla saknar Sverige jättemycket.

Men nu kommer ett glädjebesked från prinsessfamiljen.

– Prinsessan och Chris O’Neill har blivit vaccinerade, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam. 

Hoppas komma hem till Sverige

När Expressen når Thorgren bekräftar hon att prinsessparet har blivit vaccinerade och säger att olika länder ligger olika till i vaccineringen. 

– Och i USA, inom vissa regioner, så har man kommit så långt i vaccineringsprogrammet.

Hovet hoppas nu att Madeleine och hennes familj äntligen kan komma hem. 

– Prinsessan och familjen har inte varit i Sverige på ett och ett halvt år och det är en förhoppning att prinsessfamiljen ska kunna komma till Sverige i sommar. 

Vet ni några mer detaljer om det? 

– Nej vi följer hela tiden pandemin och restriktioner och så men det är en förhoppning att de ska kunna komma hem till sommaren. 

Missar kungens födelsedag

Däremot hinner hon inte hem till kungens födelsedag på valborgsmässoafton. 

– Prinsessan Madeleine kommer att kunna närvara digitalt, men hon har inte möjlighet att resa hem, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Skenande kostnader när prinsessan Madeleine renoverar

Bostaden har topprenoverats – slutnotan blev dubbelt så hög som planerat. Granskningen är från december

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.