Prinsessan Madeleine kommer till Sverige igen

Prinsessan Madeleine kommer till Sverige i februari.
Foto: PONTUS HÖÖK/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: DAVID SICA / STELLA PICTURES

Prinsessan Madeleine är på väg tillbaka till Sverige!

Anledningen är att hon ska gå på en väldigt speciell fest. 

Drottning Silvias välgörenhetsstiftelse Childhood firar 20 år och prinsessan Madeleine kommer närvara vid sin mammas sida under firandet. 

Om två veckor beräknas hon landa på svensk mark igen. Det var bara tre veckor sedan prinsessan Madeleine var i Sverige men snart är det alltså dags igen.

Då var det också festligheter på agendan: Drottning Silvia fyllde 75 år och det firades under privata former på Drottningholms slott. 

Nu blir det fest när drottning Silvias välgörenhetsstiftelse Childhood fyller 20 år. 

Jubileet firas med en stor välgörenhetsmiddag och prinsessan Madeleine kommer att resa till Sverige för att vara på plats vid sin mammas sida. 

– Hon kommer i början av februari. Childhood fyller 20 år, så jubileet går av stapeln den sjunde februari. Då kommer prinsessan Madeleine att närvara tillsammans med drottningen, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef. 

Drottning Silvia och prinsessan Madeleine på en gala Childhood arrangerade i New York 2017.
Foto: PONTUS HÖÖK/TT / TT NYHETSBYRÅN

Festen kommer äga rum på restaurang Tyrol på anrika Djurgården i Stockholm, skriver Svensk Damtidning, som först berättade om prinsessan Madeleines Sverigeresa. 

Förutom firandet kommer prinsessan Madeleine delta vid andra aktiviteter. Men vilka det blir vill Margareta Thorgren ännu inte berätta. 

Chris och barnen stannar i Florida 

Under firandet av drottning Silvia kom prinsessan hem tillsammans med sina tre barn Leonore, Nicolas och Adrienne och maken Chris O'Neil. Han brukar annars hålla sig undan rampljuset som hans kungliga fru får stå i under officiella sammanhang. 

Prinsessan Madeleine och Chris vid ett seminarium med anledning av drottningens 75-årsdag.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

Och nu när det är dags för ännu en Sverigeresa för Madeleine får barnen och Chris stanna kvar hemma i Florida. 

– Inga barn följer med, säger Margareta Thorgren. 

Familjen återvände hem till Florida strax efter nyår, dit familjen flyttade i augusti förra sommaren. De flyttade till soliga Miami efter att ha bott i London under flera år. 

Hela familjen under prinsessan Adriennes dop.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Längtar ofta hem

Prinsessan Madeleine har i många intervjuer berättat om hur mycket familjen betyder för henne, och att hon ofta längtar hem till Sverige.

Säkert uppskattades besöket från kung Carl Gustaf, drottning Silvia och prins Carl Philip och prinsessan Sofia som åkte över Atlanten i januari. Hela besöksentouraget sågs på bild på en polobana i Florida i början av januari. 


World Childhood foundation – grundat av drottning Silvia

Childhood arbetar med att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn. 

Childhood arbetar framför allt med de grupper som löper störst risk att utsättas för våld och sexuella övergrepp. Till dem hör bland andra barn som lever på gatan, eller de barn som redan utsatts för våld och övergrepp.

Drottning Silvia grundade Childhood 1999 med syftet att värna om barns rätt till en trygg och kärleksfull barndom, och särskilt arbeta för att förbättra levnadsvillkoren för barn som riskerar att utsättas för våld eller sexuella övergrepp.

Under några år arbetade prinsessan Madeleine som projekthandläggare för Childhood Foundation på kontoret i New York när hon bodde där. Hon är också beskyddare för organisationen. Hon arbetar för organisationen från Florida där hon bor med sin familj. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.