Prinsessan Madeleine är i Sverige – utan familjen

Madeleine är i Sverige, men Chris och barnen är ännu inte på plats.
Foto: OLA AXMAN/TT / OLA AXMAN TT NYHETSBYR?N
Chris O' Neill med sonen prins Nicolas.
Foto: PATRIK ÖSTERBERG / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

Prinsessan Madeleine är i Sverige för att lansera sin barnbok ”Stella och hemligheten” – men Chris O'Neill och barnen är ännu inte på plats. 

– Madeleine är här själv för att lansera sin bok. Sedan kommer familjen ansluta senare i veckan, säger Margareta Thorgren, informationschef för Hovet.  

Under söndagen landade prinsessan Madeleine i Sverige. 

– Hon har kommit hit för att lansera sin bok då den kommer börja säljas på bokhandlar och andra ställen, säger Margareta Thorgren, informationschef för Hovet. 

Familjen ansluter till nationaldagsfirandet

Madeleine kom till Sverige utan Chris O'Neill och barnen. 

– Madeleine är här själv för att lansera sin bok. Sedan kommer familjen att ansluta senare i veckan, säger Margareta Thorgren. 

Barnboken ”Stella och hemligheten”, som prinsessan författat tillsammans med Karini Gustafson-Teixeira och Marie Oskarsson, kommer att lanseras på Junibacken i Stockholm under tisdagen. 

Boken handlar om nioåriga Stella som flyttar till Sverige med sin pappa. 

I Sverige blir Stella vän med en flicka som heter Elena, som berättar en fruktansvärd hemlighet för henne. 

En hemlighet som blir svår att bära. 

Madeleines och barnens sommarparadis på Öland

”I slutet av boken finns frågor till läsaren för att öppna till samtal om svåra frågor som rör integritet, förtroenden och självkänsla”, skriver förläggaren Bonnier Carlsen.   

Efter att Madeleine haft boksläppet så är nästa stora händelse nationaldagsfirandet på torsdag. Expressen har tidigare berättat att Chris O'Neill planerat om sin kalender så att han ska kunna närvara både på nationaldagsfirandet och vid kronprinsessans Victorias födelsedagsfirande den 14 juli. 

Prinsessan Madeleine och barnen, prinsessan Leonore, 5, prins Nicolas, 3, och prinsessan Adrienne, 1, kommer att tillbringa en längre tid i Sverige under sommaren medan Chris O'Neill kommer varva Sverigevistelser med olika jobbuppdrag i världen. 

Bland annat kommer Madeleine och barnen att spendera tid på Solliden, Öland. 

– Det är en tradition som kungafamiljen har, att de ofta spenderar en tid i juli månad på Öland, säger Margareta Thorgren.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.