Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prinsessan Louise firar sin födelsedag på Ikea

Svenskan har gift in sig i det malaysiska kungahuset.
Prinsessan Louise njuter av tårta på Ikea för att fira sin födelsedag – på självaste Sveriges nationaldag.
Louise utanför Ikea.Foto: Instagram
Louise Johansson kommer från Mjölby i Sverige. Nu bor hon med sin kronprins i Malaysia.Foto: Courtesy of Kelantan Palace

Prinsessan Louise i Malaysia slår på stort födelsedagsfirande.

Nationaldagen till ära njuter hon av tårta på Ikea, skriver prinsessan själv på Instagram.

Det har gått ett år sedan Louise Johansson från Mjölby gifte in sig i det malaysiska kungahuset. I dag firar hon sin 34:e födelsedag och den svenska nationaldagen i ett.

På Instagram berättar hon hur hon väcktes av sin man, kronprinsen Tengku Muhammad Faiz Petra. Han kom in med tårta och ljus och sjöng ”Ja må hon leva”.

Under dagen fortsatte firandet.

”I eftermiddags tog min kusin mig till Ikea, Malaysia, för en fantastisk födelsedagstårta”, skriver prinsessan på Instagram.

På bilden syns hon dricka kaffe inne i en välbekant miljö inne på Ikearestaurangen. Hon berättar om möbeljättens småländska historia, och får flera grattis från sina hundratusentals följare. Prinsessan syns också posera framför dalahästarna vid varuhusets entré.

Delar med sig av det kungliga livet

Louise Johansson gifte sig med Tengku Muhammad Faiz Petra, 46, kronprins i delstaten Kelantan i nordvästra Malaysia, förra året. Paret träffades när de pluggade i Storbritannien.

På Instagram berättar prinsessan mycket om vad hon gör i sin kungliga roll.

I flera inlägg på har prinsessan manat till försiktighet under coronapandemin, och i slutet av april sågs hon baka svenska tekakor tillsammans med kronprinsen – båda iförda munskydd. 

https://www.instagram.com/p/CBFlcBRJrla/?utm_source=ig_web_copy_link

Sofie Louise gifter sig med Malaysias kronprins

Svenskan gifter sig med Malaysias kronprins: ”Känt varandra länge”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.