Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prinsessan Leonore fyller 5 år – här är den nya bilden

Prinsessan Leonore fyller fem år. Foto: Instagram
Hennes mamma, prinsessan Madeleine, skickar en kärleksfull grattshälsning på Instagram. Foto: MARCUS ERICSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Prinsessan Leonore fyller fem år.

Här är kungahusets nya bild på hertiginnan av Gotland – prinsessan Madeleines och Chris O'Neills förstfödda.

Det är också prinsessan Madeleine som har tagit bilden på födelsedagsbarnet.

Den 20 februari 2014 föddes prinsessan Madeleines och Chris O'Neills första dotter, prinsessan Leonore, i New York i USA.

Hon fyller på onsdagen fem år – och har hittills haft ett händelserikt liv.

Den lilla prinsessan bodde i New York sitt första levnadsår innan familjen flyttade till Stockholm i början av 2015. Kort därefter, i juni 2015, föddes hennes lillebror Nicolas. Sen flyttade familjen igen i augusti samma år, då till London.

Förra våren var familjen tillfälligt tillbaka i Sverige, då Leonore fick ett andra småsyskon: den 9 mars 2018 föddes lillasystern Adrienne. Numera bor hela familjen i USA igen, i Florida.

– Just nu vill familjen utgå i från USA. De kommer att lämna sin bostad i London men ha kvar bostaden i Stockholm, sa hovets informationschef Margareta Thorgren i samband med att flytten gick i augusti i fjol.

Så firar Leonore fem år

Födelsedagen firar Leonore med familjen.

– Det firas privat tillsammans med familjen i Florida, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Prinsessan Madeleine lade på onsdagseftermiddagen ut en bild på sin dotter på Instagram.

”Grattis Leonore! Tack för att du ger oss så mycket skoj och glädje! Älskar dig”, skriver hon där ordet ”älskar” har ersatts med ett rött hjärta.

https://www.instagram.com/p/BuGsI9MHD-P/

Kungahuset har lagt upp samma bild, där det framgår att det är prinsessan Madeleine som har tagit bilden.

Många kungliga födelsedagar

De kungliga födelsedagarna duggar tätt den närmaste tiden. Bara tre dagar efter Leonores födelsedag, den 23 februari, blir kronprinsessan Victorias och prins Daniels dotter Estelle sju år. Hennes lillebror prins Oscar fyller tre år den 2 mars och den 9 mars blir prinsessan Adrienne ett år.