Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prinsessan Estelle springer lopp – får medalj av pappa

Prinsessan Estelle deltog i pappa prins Daniels lopp. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Prins Daniel sköt startskottet för sitt lopp. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Prins Daniel fyllde 45 år i går – och firade födelsedagen med familjen. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU

Prins Daniel har som bekant ett stort engagemang för barns rätt till rörelse och god hälsa. 

På söndagen fick prinsessan Estelle tillsammans med många andra barn springa prins Daniels lopp i Hagaparken. 

– Jag fick glädjen att dela ut en medalj till henne, det var väldigt fint, säger prins Daniel.

Samtidigt berättade prinsen om sitt födelsedagsfirande med familjen.

Vad tycker du om löpning som motionsform?

Prins Daniel sköt själv startskottet till sitt lopp, som har anordnats flera år i rad.

Loppet är en del av Generation Pep-dagen i Hagaparken i Stockholm, precis intill där kronprinsessfamiljen ju själva bor. 

Generation Pep är ett initiativ från kronprinsessparet, som syftar till att få fler barn och unga i rörelse. 

– Vi ser att barn blir allt mer stillasittande. Vi rör oss för lite och sitter för mycket. Det här är en stor och viktig fråga. Dessutom är det så att den som redan har det tufft socialt och ekonomiskt också är den som i större utsträckning och tidigare drabbas av livsstilsrelaterade sjukdomar, som kanske diabetes typ 2 och hjärt- och kärlsjukdom, säger prinsen.

– Därför måste vi med gemensamma krafter i samhället fokusera på att se till att barn får hitta rörelseglädjen, så att man rör sig mer helt enkelt.

Förutom att springa loppet får barnen på plats testa olika aktiviteter och idrotter – och dessutom dansa med Bolibompadraken som gästade scenen tillsammans med den tidigare friidrottsstjärnan Carolina Klüft, också hon engagerad i Generation Pep. Kronprinsessparets stiftelse anordnar dagen tillsammans med AIK Friidrott, Solna stad och Djurgårdsförvaltningen – Kungliga Hovstaterna. 

 

Estelle fick en medalj och en kram av pappa efter loppet. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Prinsessan Estelle sprang loppet i Hagaparken. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Prins Daniel firade födelsedagen med familjen 

– Det är jättekul, vi har kört det här prins Daniel-loppet ett antal år. Vi tar inte tid, alla får medalj, alla som ställer upp är vinnare – kanske låter det lite klyschigt, men det är väldigt härligt. Det gäller att kämpa sig runt den här lilla banan, och det är mycket stolthet hos barnen som kommer i mål, när de får en medalj och några uppmuntrande ord. 

https://www.instagram.com/p/BnyhAoVn_UT/?taken-by=kungahuset

En av alla som fick en medalj var prinsens dotter, prinsessan Estelle. Prins Daniel säger att han har haft för fullt upp för att hinna prata med prinsessan efter loppet, men på bilder syns hur han ger henne en kram efter att hon kommit i mål. 

– Jag fick glädjen att dela ut en medalj till henne, det var väldigt fint. 

Loppet infaller dagen efter en annan stor dag – i går fyllde nämligen prins Daniel 45 år. Åldrandet verkar han ta med ro. 

– Det var ett lugnt firande med familjen. 45 är väl ingen ålder, eller hur? Rena rama ungdomen, säger han och skrattar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.