Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Estelles och Oscars fina Luciahälsning

Här plockar Prinsessan Estelle skräp i skogen – se videon.
Prinsessan Estelle.Foto: Sara Friberg / Kungl. Hovstaterna
Prins Oscar.Foto: Sara Friberg / Kungl. Hovstaterna

Nu är det julstämning i kungahuset! 

Tidigt på luciadagens morgon skickade prinsessan Estelle och prins Oscar en liten hälsning om julefrid till svenska folket. 

”Glad lucia”, skriver hovet på Instagram. 

Har du sett något Luciatåg i dag?

Julen är snart här – och i kungahuset har julstämningen redan gjort sitt intåg. 

För en vecka sedan följde prinsessan Estelle, 7 med mamma Victoria, 42 samt kungen, 73 och drottningen, 75 till Kungliga Operan i Stockholm. Underhållningen för kvällen var en familjeversion av klassikern ”Nötknäpparen” 

Lillsessan Estelle verkade ha en riktigt rolig kväll då hon syntes skratta och klappa med till julsagan. 

”Lyckat besök, fin föreställning. Alla nöjda”, kommenterade hovets informationschef Margareta Torgren då. 

Önskar glad lucia 

Och på luciadagens morgon passade kungahuset på att sprida lite julstämning till alla sina följare på Instagram. De publicerade en bild på prinsessan Estelle och prins Oscar.

På den första bilden sitter Estelle på en vit häst som har fått manen flätad. Bredvid står Oscar med ett glatt leende. Därefter följer två bilder där barnen sitter på hästen med luciakronor på sina ridhjälmar. 

På en av bilderna har hästen till sin stora lycka fått en specialsydd tomteluva. Ponnyn är dessutom Estelles alldeles egen häst, skriver Svensk Dam. Han heter Victor, är 21 år gammal och bor i Hovstallet, enligt tidningens uppgifter. 

”Med ljus i sina kronor kommer Prinsessan Estelle och Prins Oscar med hälsning om julefrid. Glad luciadag!”, skriver Kungahuset till de tre bilderna.

Men barnen behövde inte gå upp extra tidigt för att lussa för svenska folket – bilderna är nämligen från ett tidigare tillfälle. 

Hovets informationschef Margareta Thorgren berättar för Expressen att bilderna togs i Hovstallet i Stockholm för en vecka sedan.

”I dag är barnen i sina respektive skolor och firar lucia där som de flesta barn gör i Sverige”, skriver hon i ett sms.

https://www.instagram.com/p/B6AQrIlAuUf/

MER JUL: Därför äter vi samma på jul och påsk:

Etnologen Richard Tellström berättar om julbordets historia och traditioner.

Det här är det svenska kungahuset:

Kungen och drottningen har nu så mycket som sju barnbarn.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.