Prinsessan Estelle höll hov på Hovet

En liten puss från pappa.
Foto: Patrik C Österberg
Här går prinsessan Estelle och pappa prins Daniel tillsammans på handboll på Hovet i Stockholm.
Foto: Patrik C Österberg / PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /
Kungligheterna var där för invigningen av damernas handbolls-EM, och Sveriges första match för mästerskapet.
Foto: Patrik C Österberg / PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /
Prins Daniel är ambassadör för handbolls-EM.
Foto: Patrik C Österberg / PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /

Puss min prinsessa!

Här sitter prinsessan Estelle i pappa prins Daniels knä och äter popcorn – bredvid Ericssons ex-vd Hans Vestberg.

Efter matchen firade Estelle med statsminister Stefan Löfven.

Från ett hov till ett annat. Här går prinsessan Estelle och pappa prins Daniel tillsammans på handboll på Hovet i Stockholm. Kungligheterna var där för invigningen av damernas handbolls-EM, och Sveriges första match för mästerskapet. Prins Daniel är ambassadör för handbolls-EM.

Estelle gäspade

Och det verkar ha varit en lite trött prinsessa som kom till arenan inför sporteventet. När pappa prins Daniel fotograferades innan matchen gick lillsessan åt sidan och gav i från sig några rejäla gäspningar.

Därefter försvann kungligheterna in till sina platser, för att se matchen mellan Sverige och Spanien. Då var energin på en helt annan nivå.

Popcorn och pussar

Prinsessan Estelle, som satt med pappa prinsen vid sin vänstra sida och Ericssons ex-vd på sin högra, följde matchen intensivt – mellan popcorntuggorna, så klart.

Under matchen fick lillsessan sig också en pratstund med Vestberg, flera gånger pratade med Estelle och pekade ner mot planen.


LÄS MER: De svenska spelarna hyllar hemmafansen


Men intresset för matchen höll inte i sig under hela tiden. Senare kröp prinsessan upp i prins Daniels knä, där hon blev klappad och pussad på pannan av sin pappa.

Har golfat med prins Daniel

Det är som bekant inte första gången prinsessan Estelle följer med föräldrarna till jobbet, särskilt inte när det gäller sport och idrott. I höstas, när "Prins Daniels lopp" arrangerades i Hagaparken, kom prinsessan tillsammans med mamma kronprinsessan Victoria och hälsade på.

– Det var kul att de dök upp, sa prinsen om besöket då.

Dessutom har Estelle vid tillfällen synts spela golf tillsammans med sin pappa.

– Naturligtvis är idrott något som hela kungafamiljen stöder på olika sätt. Framför allt när det är stora evenemang, och inte minst på hemmaplan, säger hovets presschef Margareta Thorgren om handbollsbesöket.https://www.instagram.com/p/BNm31nZha_-/


Kronprinsessan Victoria och prins Oscar var inte på plats för att följa matchen. Ett hektiskt schema är anledningen till att inte hela kronprinsessfamiljen kunde närvara.

– Kungafamiljen och alla dess medlemmar, de har rätt många officiella programpunkter på sitt schema. Så det är ofta de är på olika evenemang och arrangemang, inte bara som par utan även för sig själva, säger Thorgren.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.