En liten puss från pappa. Foto: Patrik C ÖsterbergEn liten puss från pappa. Foto: Patrik C Österberg
En liten puss från pappa. Foto: Patrik C Österberg
Här går prinsessan Estelle och pappa prins Daniel tillsammans på handboll på Hovet i Stockholm. Foto: Patrik C Österberg / PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /Här går prinsessan Estelle och pappa prins Daniel tillsammans på handboll på Hovet i Stockholm. Foto: Patrik C Österberg / PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /
Här går prinsessan Estelle och pappa prins Daniel tillsammans på handboll på Hovet i Stockholm. Foto: Patrik C Österberg / PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /
Kungligheterna var där för invigningen av damernas handbolls-EM, och Sveriges första match för mästerskapet. Foto: Patrik C Österberg / PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /Kungligheterna var där för invigningen av damernas handbolls-EM, och Sveriges första match för mästerskapet. Foto: Patrik C Österberg / PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /
Kungligheterna var där för invigningen av damernas handbolls-EM, och Sveriges första match för mästerskapet. Foto: Patrik C Österberg / PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /
Prins Daniel är ambassadör för handbolls-EM. Foto: Patrik C Österberg / PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /Prins Daniel är ambassadör för handbolls-EM. Foto: Patrik C Österberg / PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /
Prins Daniel är ambassadör för handbolls-EM. Foto: Patrik C Österberg / PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /

Prinsessan Estelle höll hov på Hovet

Publicerad

Puss min prinsessa!

Här sitter prinsessan Estelle i pappa prins Daniels knä och äter popcorn – bredvid Ericssons ex-vd Hans Vestberg.

Efter matchen firade Estelle med statsminister Stefan Löfven.

Från ett hov till ett annat. Här går prinsessan Estelle och pappa prins Daniel tillsammans på handboll på Hovet i Stockholm. Kungligheterna var där för invigningen av damernas handbolls-EM, och Sveriges första match för mästerskapet. Prins Daniel är ambassadör för handbolls-EM.

Estelle gäspade

Och det verkar ha varit en lite trött prinsessa som kom till arenan inför sporteventet. När pappa prins Daniel fotograferades innan matchen gick lillsessan åt sidan och gav i från sig några rejäla gäspningar.

Därefter försvann kungligheterna in till sina platser, för att se matchen mellan Sverige och Spanien. Då var energin på en helt annan nivå.

Popcorn och pussar

Prinsessan Estelle, som satt med pappa prinsen vid sin vänstra sida och Ericssons ex-vd på sin högra, följde matchen intensivt – mellan popcorntuggorna, så klart.

Under matchen fick lillsessan sig också en pratstund med Vestberg, flera gånger pratade med Estelle och pekade ner mot planen.

 

LÄS MER: De svenska spelarna hyllar hemmafansen

 

Men intresset för matchen höll inte i sig under hela tiden. Senare kröp prinsessan upp i prins Daniels knä, där hon blev klappad och pussad på pannan av sin pappa.

Har golfat med prins Daniel

Det är som bekant inte första gången prinsessan Estelle följer med föräldrarna till jobbet, särskilt inte när det gäller sport och idrott. I höstas, när "Prins Daniels lopp" arrangerades i Hagaparken, kom prinsessan tillsammans med mamma kronprinsessan Victoria och hälsade på.

– Det var kul att de dök upp, sa prinsen om besöket då.

Dessutom har Estelle vid tillfällen synts spela golf tillsammans med sin pappa.

– Naturligtvis är idrott något som hela kungafamiljen stöder på olika sätt. Framför allt när det är stora evenemang, och inte minst på hemmaplan, säger hovets presschef Margareta Thorgren om handbollsbesöket.

 

 

 

 

Kronprinsessan Victoria och prins Oscar var inte på plats för att följa matchen. Ett hektiskt schema är anledningen till att inte hela kronprinsessfamiljen kunde närvara.

– Kungafamiljen och alla dess medlemmar, de har rätt många officiella programpunkter på sitt schema. Så det är ofta de är på olika evenemang och arrangemang, inte bara som par utan även för sig själva, säger Thorgren.

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.